Koja se životinja najviše spominje u Bibliji?

Bog je stvorio bezbroj životinjskih vrsta. Ipak, neke se životinje učestalo spominju u Bibliji. Koja se životinja najviše spominje u Bibliji?

Kao što je čest slučaj s ovim vrstama biblijskih pitanja, točan broj spominjanja životinja u Bibliji ovisi o verziji Biblije koja se čita. U svrhu identificiranja životinje koja se najčešće spominje u Bibliji, navest ćemo 10 životinja koje se najčešće spominju u Bibliji.

Životinja koja se najviše spominje u Bibliji

1. Ovca (212 puta)

Bez obzira koju verziju koristite, ovca je životinja koja se najčešće spominje u Bibliji. Pretraga riječi ovca otkriva 212 spomena, što je dovoljno da se utvrdi da je najčešće pronađena životinja u Bibliji.

2. Janje (203 puta)

Riječ janje pronaći ćete ukupno 203 puta. Janje je drugo ime za ovcu mlađu od jedne godine, stoga ćemo i ove životinje uvrstiti u naš broj ovaca.

3. Ovan (162 puta)

Ovce još nisu gotove. Ovnovi, muške ovce spominju se 162 puta. Dakle, tehnički gledano, ispada da se ovca u Bibliji spominje ukupno 577 puta kada se tome dodaju spominjanja koja se odnose na ovce, janjad i ovnove. Sad kad napokon možemo prestati brojati ovce, prijeđimo na ostale životinje.

Životinja koja se najčešće spominje u Bibliji
Foto: Pexels

Druge najčešće spominjane životinje u Bibliji

4. Koza (172 puta)

Koze su druga najčešće spominjana vrsta životinja u Bibliji. Iako nisu ni blizu broja naših ovaca, ipak ih se spominje 172 puta.

5. Bik (171)
6. Magarac (154)
7. Konj (166)
8. Lav (145)
9. Vol (98)
10. Deva (71)
11. Pas (42)
12. Orao (30)

Volimo svoje pse, mačke, ptice, kornjače, ali i Bog ih voli. Ne samo da voli kućne ljubimce, Bog voli sve životinje. Nikad ne uzimamo vremena da prepoznamo ljepotu Božjeg stvaranja. Životinje mogu voljeti, mogu tugovati … Na neki način su poput nas. Životinje nam pokazuju kako nas Bog voli. Kad vidite lava kako štiti svoje mladunče, pokazuje kako će nas Bog zaštititi. Kad vidite pticu koja opskrbljuje svoje piliće, pokazuje kako će nas Bog opskrbiti.

“Dostojan si, Gospodine, Bože naš, primiti slavu i čast i moć! Jer ti si sve stvorio, i tvojom voljom sve postade i bi stvoreno!” (Otkrivenje 4, 11)

PROČITAJTE JOŠ: