NaslovnicaZanimljivostiTko je u Bibliji imao najviše djece? Odgovor će vas iznenaditi

Tko je u Bibliji imao najviše djece? Odgovor će vas iznenaditi

U nastavku ćete se iznenaditi odgovorom na pitanje tko je u Bibliji imao najviše djece. Ljudi su u Starom zavjetu imali više žena i priležnica.

Odgovarajući na pitanje: “Tko je u Bibliji imao najviše djece?” mora se uzeti u obzir niz stvari. Budući da Biblija ne navodi uvijek ime svakog pojedinačnog djeteta, niti nam daje uvijek ukupan broj djece koja su nekome pripadala, ne postoji način da se zna tko je zaista imao najviše djece.

Za primjer možemo uzeti Salomona. Kralj Salomon imao je 700 supruga i 300 priležnica (1. Kraljevima 11, 3), no Biblija spominje samo jednog sina (Roboama) i dvije kćeri (Tafata i Bosmata) koje su mu pripadale. S brojem supruga i priležnica koje je imao, Salomon je vjerojatno imao više od troje djece.

U Bibliji postoje slučajevi gdje se bilježi samo broj sinova, ali ne i kćeri. Na primjer, Gideonu se pripisuje sedamdeset sinova od strane njegovih brojnih supruga i jedan sin (Abimelek) od njegove priležnice (Suci 8, 30-31 ). Postoji velika vjerojatnost da je Gideon uz ovoliko sinova dobio brojne kćeri. Biblija nam jednostavno u ovom slučaju ne govori o kćerima.

Tko je u Bibliji imao najviše djece?

U Bibliji je zabilježeno da je Roboam imao najviše djece.

Roboam je ljubio Maaku, kćer Absalomovu, većma negoli sve druge svoje žene i inoče. On je naime bio uzeo osamnaest žena i šezdeset inoča, koje mu rodiše dvadeset i osam sinova i šezdeset kćeri. (2. Ljetopisa 11, 21)

Iako je Roboam imao 18 supruga i 60 priležnica, to blijedi u usporedbi s brojem supruga i priležnica koje je imao njegov otac Salomon. Ali Biblija zato bilježi koliko je imao djece. Vjerujemo da je i njegov otac Salomon imao više od troje djece.

PROČITAJTE JOŠ: