Par je odbio pobaciti sijamske blizance – pogledajte ih sada

„Nadmašili su sva očekivanja. Ozbiljno, kako, nakon ovoga, možete reći da nema Boga?!“ 

Bračni par je 2014. godine odbio pobaciti sijamske blizanke iako su im liječnici to savjetovali. Pogledajte ih sada!

2014. godine par se jako radovao novim članovima obitelji. No uskoro su saznali da su dječaci zapravo sijamski blizanci spojeni prsnom kosti. Liječnici su preporučili da ih majka pobaci. No, par je to odbio te je odlučio zadržati svoje bebe. 

Michelle Brantley i Bryan Mirabal su dobili lošu vijest – njihovi sinovi vjerojatno neće preživjeti do rođenja te imaju samo 25% šanse za preživljavanjem. No, trudnoća je prošla bez većih problema te su dječaci rođeni 12.12.2014. godine. Dobili su imena Carter i Conner. 

Par je odbio pobaciti sijamske blizance 2
Foto: Facebook

Sijamski blizanci su proveli 5 mjeseci na intenzivnoj njezi

Imali su zajedničku jetru, crijeva te im abdominalni zid nije bio potpuno zatvoren. Prvo su prošli operaciju kako bi im organi bili popravljeni te su se oporavljali neko vrijeme kako bi stekli snagu za operaciju razdvajanja. Proveli su 5 mjeseci na intenzivnoj njezi. 

U svibnju 2015. godine, tim od 17 medicinskih stručnjaka započeo je operaciju razdvajanja blizanaca. Samo godinu dana poslije, Carter i Connor su otišli kući u odličnom stanju. 

VIDI OVO: Doktori su razdvojili sijamske blizanke kada su imale 6 mjeseci: Ovako izgledaju 10 godina nakon operacije

Kasnije je obitelj na Facebook stranici podijelila da im je najteže bilo gledati dečke kako odlaze prema operacijskoj sali „ne znajući što će se dogoditi“, ali da su se oslanjali na vjeru: „Vjerovali smo u njihove kirurge i u Boga. Znali smo da će biti u redu! Znali smo. Vjerovali smo u Boga i Njegov plan“. 

Foto: Facebook

Obitelj nikada nije odustala od njih

Dečki su prošli mnoge teškoće i intenzivne terapije kao i dodatne operacije. Obitelj nikada nije odustala od njih te sada slave maturu svojih dječaka iz male škole. 

Napisali su: „Ova dvojica su toliko toga prošla i postigla u tako kratkom životu. Rođeni su spojeni, odvajani su 15 sati, nakon toga su prošli broje operacije, nisu imali mira, živjeli su u bolnici više od godine dana. Onda su došle terapije, liječnici i još više operacija. Pa učenje kako pričati i hodati i evo ih! Završili su malu školu, unatoč liječnicima koji su rekli da ne znaju hoće li to biti moguće“. 

Foto: Facebook

Carter i Connor su živo svjedočanstvo da se vrijedi boriti za život. 

„Njihovi životi nisu bili obećani ni garantirani, no mi smo imali vjeru, a oni su imali snagu“, napisao je jedan član obitelji na Facebooku, „Nadmašili su sva očekivanja. Ozbiljno, kako, nakon ovoga, možete reći da nema Boga?!“