Strašan zločin u Nigeriji: Na blagdan Pedesetnice ubijeno najmanje 50 vjernika

Strašan zločin dogodio se jučer u Nigeriji. Na misi je ubijeno najmanje 50 vjernika. Točan broj umrlih se još ne zna.

Skupina naoružanih muškaraca jučer je iz vatrenog oružja u katoličkoj crkvi sv. Franje Ksaverskog na jugozapadu Nigerije ubila najmanje 50 vjernika koji su slavili svetkovinu Duhova, a među ubijenima je bilo žena i djece. Papa Franjo je izrazio svoju žalost zbog krvoprolića, piše Bitno.net.

Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti i veći

Naime, lokalni liječnici izvještavaju da su mnoge osobe koje su dovezene u bolnicu već podlegle ranama zadobivenim u napadu. U napadu je detoniran i eksploziv. Među ubijenima ima žena i djece.

Mjesni biskup mons. Jude Ayodeji Arogundade traži od vjernika da u ovim trenucima užasa „sačuvaju pribranost, da poštuju zakon i da se mole za povratak mira i normalnosti“ u tamošnjoj zajednici i u cijeloj zemlji.

PROČITAJTE: Više od 340 milijuna kršćana se suočilo s progonima u 2021. godini

Napad je odmah osudio nigerijski predsjednik Muhammadu Buhari. U izjavi koju je objavio njegov glasnogovornik, predsjednik Buhari je izrazio sućut obiteljima poginulih i Katoličkoj Crkvi, te pozvao hitne službe da pruže pomoć ranjenima. “Ova se zemlja – navodi se u priopćenju predsjednika – nikada neće predati zlu i zlima, a tama nikada neće pobijediti svjetlo.”

Identitet počinitelja i dalje je nepoznat, a u zajednici su raspoređeni pripadnici snaga sigurnosti.