Dječak zlostavlja stare pse

Ovaj dječak velikodušno posvaja stare pse i brine se za njih jer je i sam iskusio kako je to biti zanemaren.

„Pa, danas nije sve prošlo kako smo se nadali, ali u najtežim vremenima naučimo najbolje lekcije i osjećamo najviše zahvalnosti. 

Buffy je trebala ići na čišćenje i vađenje zubi, ali je veterinarka Mac imala osjećaj da treba pogledati još neke nalaze prije nego stavi psa pod anesteziju. Bila je u pravu, Buffy je pokazivala znakove uznapredovanog zatajenja bubrega tako da anestezija nije bila opcija te smo kao obitelj odlučili da je najbolja stvar koju možemo učiniti to da ju pustimo prije nego izgubi volju za životom i prestane jesti i piti. 

Nisam mogla zamisliti da izostavim Robbiea iz ove odluke ili da mu ne dopustim da bude dio cijelog procesa te sam ga odmah otišla pokupiti iz škole. Na putu do veterinara mi je rekao da ju želi držati kada bude išla u raj. Naravno, ukazala sam mu tu čast. Na putu kući sam mu rekla koliko sam ponosna na njega što razumije važnost brige za stare životinje i važnost pomaganja tim životinjama da ne pate.

Ovo je rekao…. (i za one koji ne znaju, Robbie je posvojen nakon što je nekoliko godina u sustavu proživljavao teško zlostavljanje i zanemarivanje). 

‘Znam kakav je osjećaj kada te netko ne voli ili ne mari za tebe te ne želim da se nijedna moja životinja tako osjeća. Samo je za nas tužno kada odu u raj. Za njih je to sretan dan. Hvala ti što si ponosna na mene. Jesi li ti dobro, mama?’ 

Iz usta dječaka.“

Autorica gore navedene objave posvojila je Robbieja i dala mu dom. Jednom joj je prilikom rekao: „Da ste samo željeli bebu, ne biste mene dobili“. On se jako povezuje sa starim psima te zaista pokazuje kako prava ljubav treba izgledati. Ovaj dječak velikodušno posvaja stare pse i brine se za njih jer je i sam iskusio kako je to biti zanemaren. Sada koristi svoju situaciju kako bi proširio ljubav i svijest o potrebi brige za one koji žive na marginama.