Njegovateljica brutalno zlostavljala dementnu staricu, nije znala da je kamera snima

Snimka skrivene kamere prikazuje mučno zlostavljanje dementne i nepokretne starice od strane 29-godišnje njegovateljice. 

Britanska policija objavila je na svom Twitteru uznemirujuću snimku koja prikazuje zlostavljanje dementne starice, nakon što je sud 29-godišnju njegovateljicu sa snimke osudio na šest mjeseci zatvorske kazne.

Njegovateljica ju je čupala za kosu i vukla za nos

Jenny Dady trebala se skrbiti o polupokretnoj 69-godišnjoj Liz Youngs, no video snimka s nadzorne kamere otkrila je kako ju je umjesto toga čupala za kosu, zabijala joj prste u lice i vukla je za nos.

Tijekom ljeta 2019. kći žene sa snimke, Corrina Cunningham, koja je živjela s njom u kući u Norkfolku, postala je zabrinuta zbog sitnih ozljeda poput modrica i žuljeva koje je zamijetila na svojoj majci, piše Jutarnji.

Odlučila je upaliti kameru koja je već bila instalirana u sobi i vidljiva svakome tko bi ušao.

VIDI OVO: Snaha snimila što njegovatelj radi pored nepomične svekrve u domu

Umjesto da brine o njoj, vrijeme je provodila na pametnom telefonu
Snimka zaslona: Daily Mail

Umjesto da brine o njoj, vrijeme je provodila na pametnom telefonu

Dady je staricu prisiljavala da jede i verbalno ju napadala, a umjesto da je pazi, vrijeme je provodila na svom pametnom telefonu.

– Jednom prilikom Liz je ostavljena u invalidskim kolicima na pola sata, pokrivena samo ručnikom preko krila. To je samo jedan od incidenata snimljenih nadzornom kamerom. Nitko ne bi želio da se prema njihovim voljenima netko tako odnosi, posebno prema ovako ranjivim skupinama i zato je važno tražiti pravdu za žrtve – kazala je detektivka Gemma Weeks koja je vodila istragu.

Obitelj želi upozoriti javnost na ovakve slučajeve

Nakon što je Dady osuđena, obitelj je poželjela podijeliti snimku kako bi upozorili javnost na ovakve slučajeve, izvijestila je policija.

– Znamo da je objava ove snimke izazvala snažne reakcije, poptuno razumijemo, teško je to za gledati. Uzeli smo to u obzir prije nego li smo ju objavili. Obitelj gospođe Liz tako je poželjela kako bi spriječili slične slučajeve – izvijestili su iz policije.

Kći Corrina kazala je kako je njezina majka nažalost preminula tijekom istrage, prenosi Daily Mail.