Znak da Bog djeluje u nama

Znak da Bog djeluje u nama jest u tome da On uništava naše pouzdanje u naravne kreposti, jer nam ne obećavaju što ćemo biti.

Naš Gospodin nikad nije “krpao” našu prirođenu krepost, to jest, naše naravne sklonosti, sposobnosti ili značajke. On u potpunosti ponovno stvara osobu iznutra “…da se obučete u novoga čovjeka” (Efežanima 4,24). 

Drugim riječima, gledaj da se tvoj naravni ljudski život obuče u sve što je u skladu s novim životom. Život kojeg je Bog usadio u nas razvija svoje nove kreposti, ne one od Adamova sjemena već od Isusa Krista.

Kad je jednom Bog počeo postupak posvećenja u tvojem životu, pazi i gledaj kako Bog čini da tvoje pouzdanje u vlastite naravne kreposti i moć nestaje. On će tako nastaviti sve dok ne naučiš crpiti za svoj život iz spremnika Isusova uskrslog života. Hvala Bogu ako sada prolaziš kroz takva sušna razdoblja svoga života!

VIDI OVO: Bog vas mijenja: 7 znakova Božjeg djelovanja u vašem životu

Znak da Bog djeluje u nama jest u tome da On uništava naše pouzdanje u naravne kreposti, jer nam ne obećavaju što ćemo biti, već su samo istrošeni podsjetnik onoga što je Bog namijenio čovjeku da bude kad ga je stvorio. Želimo se držati naravnih kreposti, a Bog nas želi dovesti u vezu sa životom Isusa Krista.

Njegov se život nikad ne može opisati izrazima naravnih kreposti. Najžalosnije je vidjeti ljude koji nastoje služiti Bogu oviseći o onome što im Bog nikad nije udijelio.

Oni ovise u cijelosti o onome što su naslijedili. Bog ne uzima naše naravne kreposti i ne preobražava ih, zato što te kreposti nikad ne mogu doseći ono što Isus Krist želi.

Nikakva naravna ljubav, ni naravna strpljivost, nikakva naravna čistoća nikad ne može dostići Njegove zahtjeve. Ali ako dovedemo svaki dio svojeg naravnog, tjelesnog života u sklad s novim životom kojeg je Bog usadio u nas, On će u nama pokazati kreposti svojstvene Isusu Kristu. I svaka vrlina koju imamo, samo je Njegova. 

Autor: Oswald Chambers: iz knjige ”Moje najbolje za Njegovu preuzvišenost” (Duhovna Stvarnost Zagreb)

NAJNOVIJE!