7 znakova dobre tete: Njihova je ljubav nemjerljiva, a djeca to osjete!

Tate su jedinstvene osobe u životu mališana.

“Mame, rađajte djeci sestre, jer sestre postaju tetke, a tete su najljepši, nezamjenjivi dar svakom djetinjstvu”, napisao je pjesnik Dušan Radović s čijim se riječima mnogi slažu.

Štoviše, često možete čuti kako su tetke djeci druge majke. One su nježne, brižne, ali najčešće popustljivije nego majke. Njihova je ljubav nemjerljiva, a djeca to itekako osjete.

Ako ste se i same ikada pitale što vaši nećaci misle o vama, provjerite popis znakova koji otkrivaju da vas vole.

1. Naučili ste ih kul igre i trikove

Sjećate li se “mađioničarskih” trikova i fora koje ste u djetinjstvu “prodavali” klincima koji su bili mlađi od vas i izazivali njihovo oduševljenje? Prisjetite se tih trikova jer i danas su izrazito kul.

VIDI OVO: Prisan i poseban odnos: Zašto je tetka važna osoba u životu svakog mališana?

Osim toga, u vrijeme kad se igranje iz dvorišta preselilo online, pokažite svojim nećacima kako ste prije s društvom igrali graničara, ledene babe ili pak gumi-gumi.

2. Vodite ih na izlete

Obližnje izletište sa životinjama ili čak i šetnja po gradu mogu biti pravi doživljaj za djecu, a odlična je stvar što takvi mini izleti ne zahtijevaju preveliku organizaciju. Dovoljno vam je jedno popodne i malo volje, a sasvim sigurno ćete o vašem druženju slušati i danima nakon njega.

Znakovi dobre tete 1
Foto: Unsplash

3. Odlazak u kino je prava avantura

Osim što će oni uživati, uživat ćete i vi s njima jer ćete moći uživati u najnovijim animiranim filmovima ili dječjim filmskim naslovima bez da vas ljudi čudno gledaju.

4. Prijatelji ste na društvenim mrežama

Facebook, Instagram i druge društvene mreže privukle su mnoge ljude, a među njima se možda nalaze i vaši nećaci. Pošaljite im zahtjev za prijateljstvo jer osim što ćete dobiti status “kul tetke s kul objavama na društvenim mrežama”, moći ćete se dopisivati s njima, ali i diskretno pratiti što oni rade online.

VIDI OVO: Rođenje djeteta mijenja očevo tijelo i mozak, tvrde znanstvenici

5. Ne ignorirate ih ni kada ste okruženi odraslima

Kul tetka će bez problema sjesti na pod i slagati puzzle ili igrati graditi dvorac od kockica dok istovremeno vodi ozbiljne razgovore s odraslima. Ona nikada ne zanemaruje svoje nećake, ali i ne propušta priliku za igru.

6. Razgovarate s njima kao s odraslima

Djeca se vole osjećati važnima, ali i znati da ih se unatoč njihovim godinama shvaća ozbiljno. Zato obožavaju svoje tetke koje s njima mogu razgovarati i o ozbiljnim temama.

7. Znate što ih zanima

Upravo zato tetke biraju najbolje darove. One slušaju (i čuju) što njihove nećake zanima i to pamte, piše Index.hr.