Znakovi na licu opasno stanje
Foto: Pixabay

Obratite pozornost na vaše lice jer znakovi na njemu vas mogu upozoriti na opasno stanje u organizmu uključujući neke bolesti.

Stanje organizma odražava se na licu, a crveni obrazi, veliki podočnjaci i ispucane usne mogu biti znak da nešto nije uredu s nekim od organa.

Nutricionistica Fiona Tuck otkrila je šta ovi znakovi predstavljaju i kada trebate otići liječniku.

Tamni podočnjaci

Tamni podočnjaci mogu biti nasljedni, ali oni mogu biti i znak da ne unosite dovoljno tekućine, imate lošu prehranu, stresan način života i slabo spavate.

“Oni mogu biti znak da se u vašem tijelu nakupilo toksina i da se organizam mora očistiti. Obavezno unosite više vode”, napisala je Tuck u svojoj knjizi “Forenzički nutricionist”.

Podočnjaci plavo-crne boje su indikator autoimune bolesti. Za razliku od njih žuto-smeđi podočnjaci ukazuju na to da vam jetra ili žuč ne funkcioniraju kako treba.

“Sve to može biti povezano s unosom šećera i masnoća ili može biti posljedica dugoročnog korištenja lijekova. Osobe koje jedu brzu hranu imaju žuto-smeđe krugove oko očiju. Tamnosmeđi podočnjaci ukazuju na to da imate neki poremećaj u metabolizmu, a otečeni podočnjaci su znak da imate problem s visokim tlakom”, kazala je.

Preporučuje se da konzumirate više mrkve, cikle, soka od celera, voće i povrće bogato kalijem, laneno ulje i lisnato zeleno povrće.

VIDI OVO: Kako se riješiti podočnjaka? 5 savjeta koji vam mogu pomoći

Suhe usne

Suhe ispucane usne, osim tijekom hladnih zimskih dana, mogu značiti da vam nedostaje vitamina B, željeza ili cinka. Pijte više vode, jedite fermentiranu hranu, mljeveno meso, cjelovite žitarice i masnu ribu.

VIDI OVO: Zašto su mi suha usta po noći?

Zajapureni obrazi

Zajapureni obrazi ili popucali kapilari mogu biti znak da imate problem s astmom, sinusima ili plitkim disanjem. Također, mogu biti znak ekstremnog hormonalnog poremećaja. Konzumirajte više vitamina C i A i konzumirajte chia sjemenke, kokosovo i riblje ulje, ananas, jabuke, mrkvu i kavu.

Akne na bradi

Akne na bradi ukazuju na hormonalni poremećaj ili na to da imate policistične jajnike. Jedite više masne ribe, sjemenki tikve, filtriranu vodu, chia sjemenke, povrće bogato magnezijem, hranu bogatu vlaknima i povrće poput brokule.

Izbrazdano čelo

Izbrazdano čelo posljedica je načina prehrane, jer je ono povezano s probavnim sustavom. Također, može biti pokazatelj netolerancije na određenu hranu. Konzumirajte flitriranu vodu, hranu bogatu vlaknima i cjelovite žitarice.