7 znakova da on nije “pravi muškarac” za vas

Svatko želi biti u vezi s osobom koja je poput srodne duše. Ali, kako znati da on nije “pravi muškarac” za vas?

Svi želimo vjerovati da smo pronašli pravu osobu za sebe. Uostalom, što može biti veće zadovoljstvo od spoznaje da ste pronašli pravu ljubav – nekoga s kim možete provoditi sve svoje vrijeme, nekoga tko će uvijek biti tu za vas, bez obzira na sve.

Ali kako to sigurno znati?

Ne bi li trebali postojati neki znakovi od Boga da je on taj za koga se trebaš udati?Ranije smo pisali o znakovima kako možete znati da je on “pravi muškarac” za vas, a sada donosimo kako prepoznati da osoba jednostavno nije za vas.

Znakovi da on nije “pravi muškarac” za vas

Ako vam Bog daje mir oko toga s kim izlazite, vjerujte tom miru. Ako vam Bog ne da mira oko toga, vjerujte i tome. Ne ignorirajte znakove koji su vam ispred nosa.

1. Nije iskreni vjernik

Mnogi muškarci će reći da su kršćani. Većina ih ide u crkvu. Međutim, to ih ne čini iskrenim vjernicima ako im nije stalo do svakodnevnog čitanja Biblije, molitve i duhovnog rasta.

Ako se udate za takvog tipa, nema jamstava da će se promijeniti. Zato je bolje ne ulaziti u vezu s osobom s kojom se razilazite po pitanju duhovnog života.

2. Ne cijeni čistoću

Živimo u seksualiziranoj kulturi s nepristojnim slikama i videozapisima iza svakog ugla. Ako osoba ne poduzima korake kako bi zaštitila svoje oči (tj. nije oprezan što gleda na svom računalu, televiziji, mobitelu itd.), najvjerojatnije ne cijeni čistoću.

Ako muškarac ne cijeni čistoću prije braka, neće je cijeniti ni u braku.

3. Pritišće vas na kompromise

Svaki muškarac koji vrši pritisak da napravite kompromis oko stvari za koje znate da su ispravne, nije onaj za kojeg se vrijedi udati.

PROČITAJTE: 23 kvalitete muškarca za kojeg se vrijedi udati

4. Ne može voditi ozbiljan razgovor

Šaliti se i dobro se zabavljati je u redu, ali ako muškarac rijetko ulazi u “dublje teme”, to je veliki znak nezrelosti i znak da nije spreman za ozbiljnu vezu.

5. Privatno nije ista osoba kao u javnosti

Ako radi dobru predstavu u javnosti, ali se privatno ponaša potpuno drugačije (na negativan način), to bi trebalo biti zabrinjavajuće, jer očito ima poteškoća u karakteru.

6. Manipulira vama da bi dobio ono što želi

Manipulacija je znak osobe uronjene u egocentrizam i ponos, koja uvijek izvrće stvari kako bi dobila ono što želi. Bježite od takvih!

7. Više mu je stalo do sebe nego do vas

Bez obzira na to koliko kaže da vas voli … što njegovi postupci i riječi uistinu otkrivaju? Stalo mu je više do toga da zadovolji tvoje potrebe nego svoje? Žrtvuje li redovito svoje vrijeme i planove za vas? Služi li vam aktivno (na male i velike načine) kada ste zajedno?

Postavlja li vam pitanja više nego što govori o sebi? Ako ne pokazuje nijednu od ovih karakteristika, zaista želite provesti ostatak života s takvom osobom?