NaslovnicaDuhovnostZnakovi predivne Božje brige za vas

Znakovi predivne Božje brige za vas

U Bibliji postoji priličan broj znakova predivne Božje brige za Njegov narod.

Dok su Izraelci četrdeset godina putovali pustinjom, jeli su hranu s neba (Izlazak 16,4), imali osigurano snabdijevanje vodom (1. Korinćanima 10,4) i nosili obuću koja se nikad nije istrošila (Ponovljeni zakon 29,5).

Tako je i u našem putovanju pustinjom. Da bi to dokazao, naš Gospodin podsjeća nas koliko je njegova briga za nas veća od njegove brige za ptice, cvijeće i životinje.

Govori nam npr. o vrapcima. On im pribavlja hranu (Matej 6,26). Ni na jednog od njih Bog ne zaboravlja (Luka 12,6). Nijedan od njih neće pasti na zemlju bez njega (Matej 10,29) ili kako je H. A. Ironside rekao: “Bog je na sahrani svakog vrapca.” Pouka je priče, naravno, da mi Bogu vrijedimo više od mnoštva vrabaca (Matej 10,31).

PROČITAJTE: 21 biblijskih stihova o tome kako se Bog brine za vas

Ako on ljiljane u polju odijeva ljepše nego što se Salomon ikad odjenuo, puno će ljepše onda odjenuti nas (Matej 6,30). Ako se on brine za volove, koliko će više brinuti za naše potrebe (1. Korinćanima 9,9).

Kao naš Veliki svećenik, Gospodin Isus nosi naša imena na svojim plećima – mjestu snage (Izlazak 28,9-12) i svojim prsima – mjestu naklonosti (Izlazak 28,15-21). Naša su imena također urezana u dlanove njegovih ruku (Izaija 49,16), a to je stvar koja nas neizbježno podsjeća na rane od čavala koje je poradi nas dobio na Golgoti.

On zna točan broj vlasi na našoj glavi (Matej 10,30). On zna koliko smo se puta noću okrenuli i upisuje broj naših suza u svoju knjigu (Psalam 56,8).

Tko god nas takne, taknuo je zjenicu njegova oka (Zaharija 2,8). Nikakvo oružje protiv nas neće uspjeti (Izaija 54,17).

Dok pogani nose bogove na svojim ramenima (Izaija 46,7), naš Bog nosi svoj narod (Izaija 46,4).

Kad prolazimo kroz vodu, rijeku ili vatru, on je s nama (Izaija 43,2). U svim našim nesrećama, on je nesretan (Izaija 63,9).

PROČITAJTE: Bog se brine za sve naše potrebe, a ovih sedam biblijskih stihova to potvrđuje

Onaj koji nas čuva, ne drijema i ne spava (Psalam 121,3-4). Netko je ovu Božju osobinu nazvao “božanskom nesanicom”.

Dobri pastir koji je za nas dao svoj život neće nam uskratiti nijedno dobro (Ivan 10,11; Psalam 84,11; Rimljanima 8,32).

On brine za nas od početka do kraja godine (Ponovljeni zakon 11,12). Nosit će nas i u našoj starosti (Izaija 46,4). On nas nikada neće zapustiti niti ostaviti (Hebrejima 13,5). Bog se uistinu brine!

Autor: William MacDonald