Znanstvenici došli do nevjerojatnog otkrića o homoseksualnosti

Znanstvenici su skenirali cijeli ljudski genom te došli do nevjerojatnog otkrića o homoseksualnosti. Zaključili su da se nitko ne rađa homoseksualcem. 

Istraživanjem su analizirani podaci o DNK i seksualnim iskustvima gotovo pola milijuna ljudi. Došlo se do zaključka kako postoje tisuće genetskih varijacija povezanih s istospolnim seksualnim ponašanjem, no da ih većina na to ima veoma mali utjecaj.

Samo pet genetskih markera je ‘značajno’ povezano s homoseksualizmom, otkrili su znanstvenici, no niti na temelju njih ne mogu se predvidjeti seksualne preferencije.

VIDI OVO: Od homoseksualca do propovjednika evanđelja: Fascinantna priča Becketa Cooka

To znači da su drugi faktori poput okruženja, odgoja i osobnosti puno značajniji za seksualnu orijentaciju, kao i u slučaju drugih ljudskih osobina, istaknuli su istraživači.

Ova studija, najveća svoje vrste, analizirala je anketne odgovore i provela analize na razini cjelokupnog genoma (GWAS) na podacima više od 470 tisuća ljudi koji su dali uzorke svoje DNK i podatke o svojim preferencijama institutu UK Biobank i američkoj tvrtki za genetička testiranja 23andMeInc.

VIDI OVO: Najnovije istraživanje bi moglo baciti na koljena zagovornike urođene homoseksualnosti

Upitani zašto su htjeli provesti takvo istraživanje, znanstvenici su rekli kako su ranije studije bile premale kako bi omogućile čvrste zaključke, pišu 24sata.