Znanstvenik je bio okorjeli ateist sve dok mu nebo nije poslalo znak

Znanstvenik Gunther Scheizle je izvanredan um, a većinu svog života je proveo kao okorjeli ateist. Sve je promijenio jedan znak s neba. 

Kao nuklearni fizičar i profesor fizike mislio je da mora biti ateist. Stvari kao što su kvantitativne informacije, istraživačke studije, hladne teške činjenice – to su bile stvari koje su imale smisla.

I sva ta “vjera u nevidljivo”, u koju su kršćani vjerovali, su djelovali kao šala čovjeku znanosti. Sve dok mu Bog nije pokazao istinu!

okorjeli ateist Gunther Scheizle
Foto: Godupdates.com

Njemački genij radi za Europsku Organizaciju za Nuklearna istraživanja (CERN), također je profesor fizike na švedskom sveučilištu. Svatko upoznat s Gantherom ga je poznavao kako on sebe opisuje “bez-koještarija, anti-religiozni ateist.”

“Jednom sam bacio debelu knjigu iz fizike na jednog od mojih učenika samo zato što je spomenuo mogućnost Inteligentnog Dizajna u svemiru”, objašnjava Ganther.

Ali na iznenađenje svih koji ga poznaju, Guntherovo mišljenje se nedavno dramatično promijenilo nakon božanske intervencije!

VIDI OVO: Ateist se pokušao nagoditi s Bogom, a završio je na koljenima

Znanstvenik je doživio susret s Isusom

Dogodilo se jednog dana kada su Ganther i njegove pametne kolege živjele san svakog znanstvenika. Pripremali su se provesti jedan od najmoćnijih testova ikada provedenih na Velikom hadronskom sudaraču – najveći na svijetu i najjači sudarač čestica. Ali nakon što su otpočeli svoj eksperiment, ovaj 57-godišnjak je počeo osjećati nelagodu, da bi se potom onesvijestio.

cern
Foto: World News Daily Report/Godupdates.com

Kako se ispostavilo, imao je srčani napad. Ali je također i doživio “susret s Isusom” … doslovno!

“Iako nisam bio u svjesnom stanju dok je moje tijelo ležalo paralizirano na podu, osjetio sam kao da sam izvan tijela i mogao sam čuti i vidjeti svu pomutnju koju je moj infrakt izazvao oko mene”, objašnjava.”

Tada su bića svjetlosti došla i utješila me. Nisu ništa govorili, ali sam znao dat ću preživjeti i da moja misija na zemlji još uvijek nije završena. Znao sam da nisam mrtav. Sve čega se sjećam je da sam se probudio u vozilu hitne pomoći u razdirajućem bolu.”

Ovo iskustvo ga je potreslo do srži. Natjeralo ga je da preispita sve u što je vjerovao, kao i sve u što je odbijao povjerovati.

Jesam li doista vidio ono što sam vidio ili je to bila čista iluzija?

Dani koji su uslijedili su bili vrlo teški za mene, ne toliko fizički, koliko mentalno. Sva moja prethodna shvaćanja su bila nepovratno uništena. Kako sam mogao suočiti sa svojim kolegama i obitelji s tako nepovezanom pričom? Jesam li doista vidio ono što sam vidio ili je to bila čista iluzija?

Nesposoban da protumači sve to, ovaj čovjek od znanosti se konačno okrenuo Božjem čovjeku za pomoć. Ispričao je svoju priču lokalnom propovjedniku koji mu je rekao da su ga posjetili anđeli:

“Sve do tog trenutka, nikad prije nisam bio u crkvi”, prisjeća se Gunther sa suzama u očima.

Iako i dalje ne shvaća što mu se točno dogodilo u potpunosti, on konačno shvaća nešto što je prije zaobilazio … vjeru!

okorjeli ateist susreo Isusa
Foto: girlfriendmoments.blogspot.com

Gunther je također znao da je njegova priča namijenjena da se dijeli dalje.

VIDI OVO: Znanstvenik je mislio da je Bog bajka, no otkrio je da je u krivu

“Sve čemu se sada nadam, je da moje kolege poštuju moja uvjerenja i skoro-pronađeno shvaćanje svijeta i neka nam Bog pomogne da nađemo pravu svrhu života, bilo kroz molitvu ili znanost,” zaključio je.

A što je sa studentom koji je predložio mogućnost postojanja Inteligentnog Dizajna, na koga je Gunther bacio knjigu?

“Pretpostavljam da je nakon svega on bio u pravu,” piznao je Gunther sa smiješkom.

“Ovako govori Jahve: “Mudri neka se ne hvale mudrošću, ni junak neka se ne hvali hrabrošću, ni bogati neka se ne hvali bogatstvom. A tko se hvaliti hoće, neka se hvali time što ima mudrost da mene spozna. Jer ja sam Jahve koji tvori dobrotu, pravo i pravdu na zemlji, jer to mi je milo” – riječ je Jahvina.” (Jeremija 9,23-24)

NAJNOVIJE!