Voda i kišnica pod mikroskopom
Foto: microscope.vision/TikTok

Znanstvenik je pokazao ljudima kako kišnica i voda iz slavine izgledaju pod mikroskopom, a rezultati bi vas mogli iznenaditi.

U mnogim zemljama svijeta se voda iz slavine za piće smatra prilično sigurnom. Ali na nekim mjestima diljem svijeta ljude se poziva da se klone pitke vode izravno iz slavine, a ovaj će vam video shvatiti zašto.

Na TikTok stranici posvećenoj stavljanju različitih predmeta pod mikroskop, ova je osoba ljudima pokazala razliku između vode iz slavine i kišnice.

Vjeruje se da se nalazi u SAD-u , a kada je voda iz slavine stavljena pod mikroskop, činilo se da pokazuje zabrinjavajuću količinu živih mikroorganizama koji se kreću okolo, uključujući i one koji bi mogli biti kopepodi.

Na slikama vode izbliza uočen je i crvolik organizam, a to bi vas svakako natjeralo da se zapitate što je to točno u vodi koju pijete.

Snimka zaslona: microscope.vision/TikTok

U međuvremenu, kišnica je također imala nekoliko mikroorganizama, uključujući ono za što se vjeruje da su neki paraziti.

Otkrića su ljude, razumljivo, ‘prestrašila’.

“Super, sad se užasavam vode”, rekao je netko.

Druga je osoba upitala: “Pokušavate li me natjerati da više nikada ne pijem vodu?”

“Nikad više ne želim piti vodu”, podijelio je drugi.

@microscope.vision

Tap water vs rain water under microscope 

♬ original sound – Microscope Vision

Budite oprezni

Što se tiče kišnice, mnogi su istaknuli da je korišteni uzorak uzet iz zemlje koja ju je lako mogla kontaminirati.

“Poništava svrhu kada kišnicu dobivate iz zemlje”, ustvrdio je netko.

Iako je voda iz slavine izgledala neporecivo upitno, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) inzistira na tome da SAD ima ‘jedan od najsigurnijih javnih vodoopskrba na svijetu’.

Nastavlja se: “Ako ste zabrinuti zbog zagađivača u vodovodnom sustavu vašeg doma, obratite se svom državnom službeniku za certificiranje vode za piće kako biste dobili popis certificiranih laboratorija u vašoj državi. Ovisno o tome koliko zagađivača želite testirati, trošak testiranja vode može se kretati od 15 do nekoliko stotina dolara.”

U međuvremenu s kišnicom, CDC poziva ljude da je koriste samo za stvari kao što je zalijevanje biljaka.

“Kako biste smanjili rizik od bolesti, razmislite o korištenju kišnice samo za potrebe kao što je zalijevanje biljaka koje ne jedete ili pranje predmeta koji se ne koriste za kuhanje ili jelo”, objašnjava agencija za javno zdravstvo.

“Izbjegavajte koristiti kišnicu za piće, kuhanje, pranje zubi ili ispiranje ili zalijevanje biljaka koje namjeravate jesti. Umjesto toga koristite vodu iz gradske slavine ako je dostupna ili kupujte vodu u bocama za te svrhe.”

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare