9 znanstveno dokazanih tajni dugog i sretnog braka (zajedničko gledanje TV-a nije jedna od njih)

Svi mladenci se na početku braka nadaju da će njihov brak biti dug i sretan. Ovo su znanstveno dokazane tajne dugog i sretnog braka.

Dok izgovaraju sudbonosno “Da!”, svi mladenci se nadaju dugom i sretnom braku. Stručnjaci smatraju da postoji osam jednostavnih koraka koji mogu osigurati opstanak i dugovječnost bračne zajednice, unatoč svim preprekama koje život stavlja pred vas.

Dok su povjerenje, obostrani smisao za humor i iskrenost označeni kao tri najvažnija čimbenika za uspješnu vezu, postoje još neki elementi neophodni za dugovječnu ljubav.

Nemojte pokušavati promijenite jedno drugo, dopustite Bogu da to učini tamo gdje treba.

Stručnjaci kažu da su upravo te sitne nesavršenosti ono što vas je u prvi mah privuklo vašem partneru, pa ih ne biste trebali pokušavati promijeniti. Bračni terapeuti naglašavaju da su uspješni parovi oni koji prepoznaju i cijene međusobne razlike.

PROČITAJTE: 12 pravila za sretan brak

Pohvalite svog partnera.

Stručnjak za bračne odnose John Goteman otkrio je da su najsretniji parovi oni koji zahvalnim pogledom ili dodirom pokazuju koliko cijene svog partnera. Ako je vaš partner dobar roditelj ili odličan savjetodavac, kažite mu to.

Prisjećajte se zajedničke prošlosti.

Najstabilniji bračni parovi često osvježavaju uspomene na zajedničke doživljaje iz prošlosti, fokusiraju se na one lijepe i nezaboravne stvari.

tajne sretnog i dugog braka
Foto: Unsplash

Uvijek slušajte jedno drugo. 

Koliko god to iscrpljujuće ponekad bilo, slušanje partnerovih jadikovki je neophodan element svakog braka. Što je u tome najvažnije? Da nikada ne držite stranu onome na koga se vaš partner žali.

PROČITAJTE: 7 znakova da je vaša veza potvrđena od Boga

Nemojte se previše opustiti.

Iako je lako steći naviku da se izležavate i gledate TV, najsretniji su oni bračni parovi koji zajedno izlaze, ne propuštaju da jedno drugom kažu da lijepo izgledaju i rade mnoge zanimljive stvari kako bi očuvali plamen u svom odnosu.

Radite kućne poslove zajedno.

Jedan od najuobičajenijih izvora napetosti u svakoj vezi je obavljanje svakodnevnih kućnih poslova. Stoga, kako biste izbjegli svađu oko toga ko će oprati suđe, učinite to skupa. Stručnjaci kažu da zajedničko popunjavanje uplatnica za plaćanje računa, zajedničko peglanje i pranje suđa predstavlja rituale koji će učvrstiti svaku vezu.

Vježbajte zajedno.

Dr. Jane Greer kaže da je zajedničko vježbanje ključ sretnog i zdravog odnosa. Čak i kada ste vi u jednoj prostoriji na pokretnoj traci, a vaš partner u drugoj podiže utege, to je još uvijek način da zajedno izbacite svoje frustracije dok svoje tijelo i um održavate u zdravom stanju.

Jednom tjedno prošetajte zajedno.

Dr. Greer također navodi da bi svaki bračni par trebao provesti najmanje 30 minuta svakog tjedna u zajedničkoj šetnji. To je sjajan način da podijelite jedno s drugim ono što vas trenutno opterećuje i da se, šetajući, oslobodite nakupljenog stresa, piše Daily Mail.

Molite skupa.

Nikada nemojte ignorirati Boga u svom odnosu, već Mu dopustite da vas vodi. Odnos s Njim ćete održavati ako se budete skupa molili za sve stvari kroz koje prolazite u braku.

NAJNOVIJE!