Znao je da mu Angela nije prava majka, a ubrzo ga je jedna poruka rasplakala

Mladić je znao da mu Angel i Brian Hulleberg nisu pravi roditelji, već da je posvojen. Nakon 20 godina biološka majka mu je poslala poruku koja ga je rasplakala.

Nakon dva desetljeća Amerikanac iz Utaha uspio je upoznati svoju biološku majku koja mu je poslala poruku na Facebooku.

Benjamin Hulleberg, zamjenik profesora u srednjoj školi, znao je od malih nogu da su ga posvojili njegovi roditelji, Angela i Brian Hulleberg, i bio je znatiželjan o njegovoj biološkoj majci, koju su poznavali po imenu, Holly.

– To je uvijek bio vrlo pozitivan razgovor. Moji su roditelji ili izrazili svoju zahvalnost Holly ili sam govorio koliko sam zahvalan i kako je želim jednog dana upoznati – rekao je 20-godišnjak u TV emisiji “Good Morning America”.

U međuvremenu, Holly Shearer nikada nije zaboravila bebu koju je dala na posvajanje na Dan zahvalnosti prije 20 godina.

– Uvijek mi je to bilo u mislima. Još više na blagdane i njegov rođendan, bilo je emotivno. Stalno sam razmišljala o njemu – rekla je Shearer (36) u istoj emisiji.

Ona je tada bila mlada tinejdžerica i Hullebergovi su tri godine slali pisma i fotografije. Nakon što su ažuriranja prestala i njihova agencija za posvajanje zatvorena 2014., Shirerina znatiželja je rasla.

Shearer je naišla na Benjaminovu stranicu na društvenoj mreži na internetu.

– Imao je 18 godina kada sam ga pronašla i bila sam jako uzrujana. Toliko se toga događalo u njegovom životu. … Zadnje što sam htjela učiniti je oživjeti ga. Tako da sam samo gledala iz daljine – rekla je.

Sve je to bilo nepoznato Benjaminu Hullebergu, jer je godinama pričao o pokušaju da pronađe svoju biološku majku. Pisao je pisma, upisao se u registar posvojene djece, pa čak i radio DNK test u nadi da će pronaći ženu koju poznaje samo kao Holly.

Svijet mu se okrenuo naglavačke

Dakle, kada mu je Shearer prije šest mjeseci na Facebooku poslala poruku u kojoj mu je čestitala rođendan, Benjaminom se svijet okrenuo naglavačke.

– Sjećam se točno gdje sam bio kada sam primio poruku. Bio sam na poslu. Bio sam strojar i sjećam se da sam bio na stroju broj 15 – rekao je Haleberg.

Otkrio je i da je sudbonosna poruka izazvala emotivnu reakciju.

– Plakao sam. Sve su to bile vrlo pozitivne emocije. Ali za mene je ovo dan koji sam čekao zadnjih 20 godina svog života, a ideja da se to konačno dogodi bila je nečuvena. Trebalo je mnogo toga razmotriti – rekao je.

Nakon tolikog čekanja, Benjamin nije gubio vrijeme tražeći majku da je upozna. 21. studenog 2021. Shearer i Hulleberg konačno su se ponovno sreli.

Njih dvoje su također shvatili da nakon svih ovih godina nisu bili predaleko jedno od drugog, jer su oboje posljednje dvije godine radili u bolnici St. Mark’s u Salt Lake Cityju.

Shearer je liječnička asistentica u Centru za srce u St. Marku, dok je Benjamin volonter na odjelu neonatalne intenzivne njege.

Otkako se ponovno spojio sa Shearer i njezinom obitelji, Benjamin se povezao i sa svojim mlađim polubratom i polusestrom. Pokušava se sastati sa Holly, koju naziva “mama”, u njezinom uredu barem jednom tjedno.