Foto: Pixabay

”Spolni odnos je savez koji uključuje tri osobe – Boga, muža i ženu, a kada se prakticira prije braka, taj savez nije uspostavljen s Bogom, već sa samim đavlom.”, rekao je nigerijski pastor Efe Okoobo, koji vjeruje da seks prije braka otvara vrata demonskim aktivnostima na budući spolni život, prenosi Christian Post.

Razmotrimo li seksualne aktivnosti mladih, možemo li doći do zaključka da su buntovnije? Okoobo kaže da predbračni seks vodi ljude do toga da postanu nagli, nepristojni i nepopustljivi.

Kako seks može prouzrokovati ovakvu promjenu u osobnosti? Okoobo objašnjava kako se tijekom seksa odvija transfer duhova. U predbračnom seksu, kada je Sotona jedan od partnera, poremećeno ponašanje kod sudionika se ubrzo počinje manifestirati.

U afričkoj kulturi, štovatelji Sotone koriste seksualne orgije kao način obožavanja – kako bi bili dostupni demonima. Na isti način, spolni odnos izvan braka čini sudionike dostupnima zlim duhovima.

Što bi se dogodilo kada bi crkve danas govorile o demonskim silama na djelu prilikom izvanbračnog seksa?

Što kada bi svećenici i pastori govorili o sklapanju saveza sa Sotonom kada izabiremo živjeti spolnim životom nasuprot Božjim načelima?

Mislite li da bi tada kršćani malo više razmislili o posljedicama povremenog seksa? Tko želi zlog duha da nastavi biti dio budućih spolnih aktivnosti?

Možda je poruka Efea Okooboa previše jaka, no Bog kaže da ćemo za svaki spolni grijeh odgovorati, a nijedan kondom nas neće zaštititi od utjecaja zlih duhova.