Zbog čega biste svaki dan trebali jesti zobenu kašu?

Svi mi znamo da je doručak najvažniji obrok. Mnogi medicinski stručnjaci i nutricionisti preporučuju konzumiranje voća i drugih zdravih namirnica za doručak, no, znate li što će se dogoditi vašem ako svaki dan budete jeli zobenu kašu.

Zobena kaša je puna antioksidanata uključujući i vitamin E, vitamin B1, biotin, molibden, fosfor, bakar i magnezij između ostalih fitonutrijenata. Četvrtina porcije zobene kaše sadrži skoro 100% preporučene količine mangana.

Promjene koje ćete vidjeti na svom tijelu ako svaki dan budete jeli zobenu kašu

Zobena kaša je dobra za liniju

Prvi i najbolji razlog zbog kojeg bi trebali jesti zobenu kašu svaki dan jeste to što ta navika može spriječiti debljanje i prekomjernu težinu. Medicinski stručnjaci misle da je to zbog toga što konzumiranjem zobene kaše postižete osjećaj sitosti i taj osjećaj traje dosta dugo. To samim tim znači da ćete konzumirati manje hrane i da ćete brže gubiti na težini.

VIDI OVO: Započnite dan sa zobenom kašom: Otkrijte koje su dobrobiti zobi

Imat ćete ljepšu kožu

Zobena kaša dobra je za vašu kožu. Idealna je za tretman upaljene kože, kao što je ekcem i iritacija, a pored toga čini kožu zdravijom. Sadrži cink koji pomaže u čišćenju, željezo koje je odlično za hidrataciju, mangan koji uklanja otok i upalu te magnezij koji normalizira cirkulaciju.

svaki dan zobena kaša

Vaši mišići će dobiti više proteina

Jedna porcija pahuljica od 8 žlica zobene kaše daje vašem tijelu 15% neophodnih proteina za taj dan. Sadrži i vitamin E, antioksidante i glutamin koji obnavlja mišićno tkivo.

VIDI OVO: Ako želite izgubiti salo s trbuha, ovakav bi vam trebao biti doručak

Visoka razina antioksidanata

Jedan od najvažnijih antioksidanata je avenantramid koji pomaže kod svraba, upale i krvnog tlaka. Sadrže i beta-glukan koji snižava šećer u krvi, a odlično se aktivira uz vitamin C. Zato ne čudi što se zobena kaša za doručak kombinira sa sokom od naranče.

Imat ćete više energije

Bogata je ugljikohidratima koji osiguravaju više energije vašem tijelu. Savjetuje se da koristite osušenu kašu kako biste duže vremena bili siti.

VIDI OVO: 5 jednostavnih prijedloga za zdravi doručak

Zobena kaša može smanjiti loš kolesterol

Budući da sadrži linolensku kiselinu i vlakna, zobena kaša pomaže da se smanje trigliceridi i loš kolesterol u krvi. Smanjit ćete rizik od srčanih oboljenja. Bogata je dobrim zdravim mastima i podržava rad stanica srca i cijelog sustava za cirkulaciju.

Zobene pahuljica ili kaša trebaju biti visoke kvalitete, prirodne i bez nekih nezdravih dodataka. Kako biste poboljšali ukus, dodajte svježe voće, orahe, cimet ili nemasni jogurt.