Nevjerojatna knjiga o Jobu: Ove znanstvene činjenice u njoj možete pronaći

Nadamo se da će vas Knjiga o Jobu i znanstvene činjenice koje iznosu još više približiti Bogu.

Knjiga o Jobu iznosi brojne znanstvene činjenice, a pretpostavlja se da je nastala 1520. godine prije Krista. Doznajte koje znanstvene činjenice u njoj možemo pronaći:

„Proučivši Knjigu o Jobu, usporedio sam ju s najnovijim znanstvenim otkrićima. To me dovelo do čvrstoga uvjerenja da je pisanje Biblije nadahnuo i proveo Onaj koji je stvorio zvijezde“ (Charles Burckhalter, Chabot Observatory).

Knjiga o Jobu i zračna masa

“Pismo nam u Jobu 28,25 govori kako vjetar ima težinu. Prije nego li su znanstvenici došli do toga otkrića (u šesnaestom stoljeću), taj je podatak pisao u Bibliji. Pismo nam također kazuje kako voda ima težinu. Činjenica, da je zemlja prekrivena golemim količinama vode, znači da su sunčeva i mjesečeva gravitacija savršeno usklađene. Težina vode je precizno izmjerena“ (Richard Gunther).

Knjiga o Jobu i zemljina rotacija

Znanstvenici su stoljećima vjerovali u geocentrični sustav. Izmjenjivanje dana i noći pripisivalo se okretanju Sunca oko Zemlje. Danas znamo da se Zemlja okreće oko svoje osi te da je to okretanje odgovorno za izlaženje i zalaženje sunca. No, prije 4000 ili više godina zapisano je: „Zar si ikad zapovjedio jutru, zar si kazao zori mjesto njeno, da poduhvati zemlju za rubove… zemlja se okreće kao glinena posuda“ (KJV, Job 38,12-14).

Riječ govori o glinenoj posudi koja se okreće na lončarskom kolu – točan opis zemljine rotacije.

Knjiga o Jobu i izvori morski

„Moderne ronilačke kamere snimile su zapanjujuće izvore vruće vode na površini morskoga dna. To su izvori morski koji se spominju u Jobu 38,16. Iz tih termalnih izvora izviru goleme količine vrele vode, bogate mineralima“ (Richard Gunther).

Knjiga o Jobu 1

Knjiga o Jobu i svjetlost

„Sir Isaac Newton je proučavao svjetlost i otkrio da se bijela boja sastoji od sedam boja koje se mogu ‘odvojiti’ od bijele (KJV, Job 38,24), a onda ponovno spojiti kako bi se dobila bijela boja. Znanost je došla do te spoznaje 1650. godine“ (Richard Gunther).

Knjiga o Jobu i putanja svjetlosti

Job 38,19 tvrdi: „Koji putovi u dom svjetla vode…?“ Moderna je znanost tek nedavno otkrila kako svjetlost (elektromagnetsko zračenje) ima svoj put. Svjetlost putuje brzinom od približno 300.000 km u sekundi.

Knjiga o Jobu i dinosauri

Zbog čega su dinosauri izumrli? Znanost može samo nagađati što se dogodilo. Međutim, odgovor možda leži u Jobu 40,15-24. U tom odlomku Pisma sam Bog govori o golemom biću zvanom Behemot. Neki biblijski komentatori smatraju kako se ta riječ odnosi na nilskoga konja. To je biće imalo rep veličine golemoga stabla. Nilski konj nema takav rep.

Nabrojat ću glavne karakteristike te velike životinje:

Bila je najveća među stvorenjima koje je Bog stvorio. Hranila se biljem. Snaga joj je bila u bedrima. Imala je rep poput visokoga stabla. Imala je vrlo snažne kosti. Živjela je među drvećem. Pila je goleme količine vode. Nije se bojala nabujale rijeke ni valova.

Čini se kako je Behemot nepobjediv jer tko bi mu nos sulicom (kopljem) probio. No, Pismo govori: „Onaj, koji ga je stvorio, može mu se približiti mačem“ (KJV). Drugim riječima, Bog je uzrokovao izumiranje te najveće životinje na zemlji.

Preuzeto iz knjige Raya Comforta, ”Znanstvene činjenice u Bibliji”.

Nadamo se da će vas Knjiga o Jobu i znanstvene činjenice koje iznosu još više približiti Bogu.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!