Molitva za određenu osobu

Molitva za određenu osobu je najljepši poklon koji joj možete darovati. Ako imate određenu osobu u bilo kojoj potrebi, molite za nju. 

Molitva za određenu osobu u patnji 

O Bože, svemoćni i milosrdni, koji liječiš one slomljena srca i pretvaraš tugu ožalošćenih u radost; Neka Tvoja očinska dobrota bude nad svime što si stvorio. Sjeti se žalosti onih koji su osiromašeni, bez doma ili su ih drugi zaboravili. Blagoslovi zajednicu Svojih siromašnih.

Podigni one koji su pali, a posebno te molim za (navedite ime osobe). Za one koji tiho pate, molim da posvetiš njihovu izdržljivost svih nepravdi koje su pretrpjeli, da im držiš srca slobodna od gorčine.

Ohrabruj nadom sve obeshrabrene i nesretne ljude, a posebno te molim za nju/njega (možete navesti ime). Pomozi onima koji su u iskušenju grijeha. Iako su okruženi nevoljama, ne daj da budu uznemireni; iako su možda zaprepašteni, spasi ih od očaja. Molimo Te u ime Tvog Sina, Isusa Krista. Amen. 

Molitva za određenu osobu u potrebi
Foto: Pexels

Molitva za određenu osobu – opće posredovanje

O Bože, na čiju Riječ mi nastavljamo s našim radom i trudom do večeri; budi milosrdan svima onima čije su dužnosti teške i koji nose težak teret, utješi ih u njihovom trudu. Zaštiti ih od tjelesnih nesreća i nevolje kada su na poslu. Zaštiti nastojanja dobre i iskrene industrije i ne daj da poslodavci ne isplaćuju radnicima plaću za njihov trud. Potakni srca poslodavaca i zaposlenika da budu strpljivi, pravedni i dobre volje. 

Daj duha upravljanja i razuma svima na vodećim položajima. Blagoslovi one koji rade u milosrdnim zanimanjima i u školama. Brini za sve starije, i svu malu djecu, sve bolesne i nemoćne i one koji putuju kopnom, morem ili zrakom.

Sjeti se svih onih koji su zbog slabosti svog uma iskorištavani na poslu ili su zbog siromaštva zaboravljeni. Neka tuge i žaljenja zatvorenika dođu pred Tebe; prema Tvojoj velikoj moći, očuvaj one koje čeka skora smrt. Prikloni Svoje uho na moju molitvu, O milosrdni i velikodušni Oče, za ljubav svog dragog Sina, našeg spasitelja Isusa Krista. Amen. 

Molitva za određenu osobu – dijete, člana obitelji i prijatelja

Bože, naš nebeski Oče, koji voli čovječanstvo i beskonačno je milosrdan i suosjećajan, imaj milosti prema Svojim slugama (imenujte one kojih se želite sjetiti) za koje Te ponizno molim i koje predajem Tvojoj vrloj brizi i zaštiti. Vodi ih u svim nastojanjima, vodi ih putem Svoje istine i dovedi ih bliže Sebi, da mogu voditi svet i pravedan život u Tvojoj ljubavi i strahu; da u svemu ispunjavaju Tvoju volju.

Daj im milost da budu umjereni, marljivi, vrijedni, pobožni i darežljivi. Obrani ih od napada neprijatelja te im daj mudrost i snagu da se odupru svim iskušenjima i pokvarenosti ovoga života; vodi ih putem spasenja, kroz zasluge Tvoga Sina, našeg Spasitelja Isusa Krista. To Te molim. Amen. 

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!