5 važnih stvari koje Biblija uči o Nebu, a mi ih često zaboravljamo

Kako izgleda Nebo? Pitanje ili misao koje zanima mnoge. Neki misle da postajemo anđeli provodeći vrijeme svirajući harfu na oblaku. Ili da nas dobra dijela vode u Nebo. Ali što Biblija zapravo govori o Nebu? Dosta toga. Istražimo danas neke istine!

1. Bog nam sada tamo priprema mjesto

Hebrejima 11,16; Ivan 14,1-3

U Ivanu 14, Isus se nalazi u gornjoj sobi s učenicima. To su Njegovi posljednji trenuci s ljudima koji će nastaviti Njegovo djelo nakon njegove smrti. Zbog malo vremena koje je preostalo do Njegovog uhićenja, Isus je pozorno podijelio svoje misli, koje je smatrao vrlo važnim za priopćiti posljednji put.

Upravo na tom mjestu Isus spominje svog Oca koji ima mnogo soba i da će ih sam Isus pripremiti. Štoviše, u Hebrejima učimo da nam je Bog pripremio grad.

Zato se ne osjećamo kao da smo doma na ovoj Zemlji, ili makar ne bi trebali. Zato što ono nije naš vječni dom. Naša zemlja je na nebu i trebamo čeznuti da budemo tamo s Bogom. To je utješna i ohrabrujuća misao, usred naše uznemirenosti u životu, znati da  Bog priprema posebno mjesto za one koji će u njemu uživati ​​u vječnosti!

2. Neće svi ući u Nebo.

Matej 7,21-23

Važno je da se sjetimo da neće svi doći u Nebo. Ne zato što je Bog okrutan i ne oprašta, već zato što je Njegova priroda upravo suprotna! Ali istina je da grijeh ne može živjeti u Njegovom prisustvu. Samo će oni koji su u potpunosti predali svoj život Kristu ući u Nebo.

Mnogi misle da će dobre osobe dospjeti u Nebo. To je prijevaran mit našeg društva koji mnoge vara. U Mateju 7 čitamo da će mnogi stati pred Boga i objaviti da su činili dobro; vjeruju da trebaju biti tamo na temelju svojih dobrih djela. Ali samo oni koji su položili sve pred Kristovu slavu će ući.

Ako ste ovo vi – ako ste dobra osoba, ali znate da nemate intimni odnos s Kristom – molim vas znajte da samo oni koji su predali svoj život Kristu će provesti vječnost u Nebu. Hoćete li i vi predati svoj život?

3. Kršćani bi trebali žudjeti za Nebom.

Hebrejima 11,13 – 16, 2. Korinćanima 5,2

Bitno je zapamtiti da dok živite život na Zemlji, ne zaboravite sa sobom nosite čežnju za Nebom. Ako ste vjernik, vaš dom nije država, već vječno mjesto u prisutnosti Božjoj.

Naš najbolji dan na Zemlji se neće moći usporediti s jednim danom u Nebu. Biblija pojašnjava da mjesto na kojem smo sada je privremeno, i nije naš pravi dom. Dok prolazite kroz život na ovoj planeti, nosite sa sobom saznanje da je vaš pravi dom daleko bolji od ovog mjesta i čeznete za njim!

Neki mogu reći da ako se usredotočimo na Nebo, postat ćemo nedjelotvorni na Zemlji. C. S. Lewis piše: “Zato što je većina kršćana prestala misliti na drugi svijet, postali su tako nedjelotvorni u ovom.” U stvarnosti, ako nosite sa sobom ovu čežnju – pogled iz vječne perspektive – učinit će da budete učinkovitiji na Zemlji.

4. Nebo je mjesto učenja i rada.

1. Korinćanima 13,9-10; Otkrivenje 7,15; 22,3

Ne, nećete provesti svaki dan, po cijeli dan, svirajući harfu na nekom oblaku, već ćete biti zauzeti! Očekuje se da će Nebo biti mjesto gdje ćemo i dalje učiti i nastaviti koristiti naše darove u služenju.

U 1. Korinćanima 13, spominje se kako bi anđeli sve dali da imaju znanje, što ukazuje da oni ne znaju sve. Štoviše, samo Bog je sveznajući. U Nebu, možemo očekivati ​​da učimo i rastemo!

Nebo će također biti mjesto gdje ćemo služiti i raditi. Otkrivenje spominje ovo nekoliko puta – kako ćemo služiti Bogu. Rad je dobar za sve nas – zato nam je u Vrtu Bog dao poslove.

Bespotrebno je reći da je Nebo biti mjesto gdje nam nikada neće biti dosadno!

5. Imat ćemo nebeska tijela, oslobođena grijeha

2. Korinćanima 5,1-10; 1. Korinćanima 15,35-58

U Nebu nećemo biti isti kao ovdje. Imat ćemo obnovljeno tijelo koje je neraspadljivo; oslobođeno od posljedica grijeha i vremena.

Na Zemlji, naša tijela se suočavaju s mnogim izazovima: fizičkim ograničenjima, grijehom, vremenom, bolom i nedostatcima. Ali na nebu, bit ćemo slobodni od ovih elemenata i uživati ​​u novom tijelu za cijelu vječnost. I baš kao što će naša tijela biti fizički obnovljena, tako će biti i duhovno. Hodat ćemo u punini i prisutnosti Svetog Duha.

Sjetite se onoga što je C. S. Lewis rekao, i znajte da gledanje s nebeske, vječne perspektive i žudnja za Nebom čini da budemo još djelotvorniji na Zemlji!

Autorica: Brittany Rust; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Crosswalk.com

NAJNOVIJE!