Ako vam je srce uznemireno, vapite Bogu! On će učiniti sve što trebate

Ako nam je srce uznemireno zbog neke nevolje, vapimo Bogu, jer On nas želi štititi i učiniti sve što je potrebno da izađemo iz nevolje.

Kada se suočite s nevoljom, koja je vaša prva crta obrane? Prirodni odgovor je da sami pokušate riješiti problem. Međutim, Bog nam daje drugačiji način rješavanja poteškoća.

Kralj David je često bio pod pritiskom ili iznenadnom pojavom zla. Kada je napisao 57. psalam, suočio se s mnogim nevoljama, bježeći u pećinu, jer ga je kralj Šaul htio ubiti. David je očajnički vapio Bogu i tražio utočište u Njemu dok nevolja nije prošla.

“Smiluj mi se Bože, smiluj,
jer u tebe se uzda moja duša!
U sjenu tvojih krila ću se sakriti
dok opasnost ne umine.
Vapim k Bogu Višnjemu, Bogu koji me brani.
Nek mi pošalje pomoć s neba i spasi me,
nek smete onoga koji na me vreba.
Bog neka da svoju milost i vjernost.” (Psalam 57, 1-4)

Učimo iz Davidovog primjera istražujući njegove riječi.

1. David se obraća Bogu kao El Elion ili Svevišnji Bog. Doista, Bog nam sa svojom snagom i mudrošću jedini može pomoći u našim potrebama.

2. David kaže za Boga da je naše utočište. Ako je On mjesto utočišta za našu dušu, onda se ne trebamo bojati. On lebdi nad nama, štiti nas kad se pojave nevolje i ne ostavlja nas da se osjećamo bespomoćno.

3. David izražava potpuno uvjerenje da Svemogući Bog može postići sve što je potrebno da nas izbavi iz nevolje. On će učiniti sve što je potrebno da intervenira u naše ime, da se obračuna s onima koji nam se suprotstavljaju i okruži nas svojom ljubavlju i istinom.

Tijekom svog boravka na zemlji, naš Gospodin Isus je pokazao koliko ima razumijevanja za sve koji su pritisnuti nevoljama. Stoga Mu i mi možemo doći kada smo pod pritiskom. Ako vam je srce uznemireno, vapite Gospodinu. Znajte da dolazite pred prijestolje Onoga koji je moćan zaštitnik, sposoban i voljan učiniti sve što trebate.