Podijeli objavu
generacijsko prokletstvo
Foto: Joe Penna/Flickr

Biblija spominje „generacijska prokletstva“ na nekoliko mjesta (Izlazak 20,5; 34,7; Brojevi 14,18; Pnz 5,9). Zvuči nepravedno da bi Bog kaznio djecu za grijehe njihovih otaca. Međutim, to je gledano iz zemaljske perspektive.

Bog zna da se posljedice grijeha prenose s jedne generacije na drugu. Kad otac živi grešnim načinom života, njegova djeca će vjerojatno živjeti istim grešnim stilom života.

Zato nije nepravedno da Bog kažnjava grijeh sve do treće ili četvrte generacije – jer čine iste grijehe kao i njihovi preci. No, bivaju kažnjeni za svoje grijehe, a ne za grijehe svojih predaka. Biblija nam izričito govori da Bog ne drži djecu odgovornima za grijehe njihovih roditelja (Ponovljeni zakon 24,16).

Danas postoji trend u crkvi da se svaki grijeh i problem okrivljuje i pripisuje nekoj vrsti generacijskog prokletstva. To nije biblijski. Lijek za generacijsko prokletstvo jest spasenje po Isusu Kristu.

Kada postanemo kršćani, tada smo nova stvorenja (2. Korinćanima 5,17). Kako Božje dijete može i dalje biti pod Božjim prokletstvom (Rimljanima 8,1)? Dakle, lijek za „generacijske prokletstvo“ jest vjera u Krista i život posvećen Njemu (Rimljanima 12,1-2).

Izvor: Gotquestions.org

IMAŠ KOMENTAR?

4 razloga za susret s Bogom u tajnosti „A ti, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata svoja i pomoli se Ocu svojemu koji je u tajnosti. I Otac tvoj, koji vidi u tajnosti, uzvratit će ti ...
Nakon smrti svoje žene, posadio je tisuće stabala – 17 godina kasnije, otkriven je njihov oblik Kada je brak u pitanju svi se nadaju dugom i snažnom braku. To je brak koji traje 50, 60 ili 70 godina.
Znate li kako zahvalnost djeluje na bolesno tijelo? Ova žena je doživjela pravo čudo! Neki vjernici iznova mole za određene stvari bez da dožive uslišenje. Na kraju budu obeshrabreni zato što ne posjeduju više vjere ili počinju misle da...
Roditelji užasnuti: Đokovići, prestanite našu djecu učiti vašoj sekti! Zaklada Novak Đoković u škole uvodi budističko-sektaški program putem kojeg se na perfidan način djeca uvode u budističke meditativne prakse.
Molitva za strpljenje i mir Strpljenje je nadnaravni plod Duha Svetoga koji nam daje milost da prihvatimo stvari koje ne možemo kontrolirati.
5 znakova da je tog muškarca Bog poslao u vaš život Drage žene, kako možete znati da ste pronašle pravog muškarca? Ovi znakovi će ga razotkriti!
Plače li Bog? Evanđelja bilježe razne emocije koje je Isus izrazio, uključujući i par prilika gdje je plakao zbog drugih ljudi (Ivan 11,35; Luka 19,41).