10 laži koje nekršćani pripisuju kršćanima

Nekršćani često puta nemaju razumijevanja pa ismijavaju kršćanska uvjerenja, a vjernike smatraju zaostalima i priglupima. Takva neshvaćanja im brane da povjeruju u Krista.

Evo što najčešće zamjeraju kršćanima:

  1. Biti kršćanin znači da trebaš slijediti određena pravila. Kršćanstvo je popis stvari koje trebaš učiniti.

Činjenica je da osoba postaje kršćanin kada on ili ona uđe u zajedništvo sa Spasiteljem, Isusom Kristom. Biblija je jasna po pitanju spasenja – nikakva djela ni pravila nas ne mogu spasiti, već jedino Krist svojom milošću.

  1. Ljudi mogu otići u raj ovisno o tome koliko su bili dobri na zemlji.

Biblija nam vrlo jasno kaže da nitko nije toliko dobar da može završiti u raju (Rimljanima 3,9-11). Kršćani svojim djelima žele proslaviti Boga koji ih je spasio.

  1. Kršćanski život je život ugode i luksuza.

Kršćanstvo nema nikakve izravne veze s financijskim prosperitetotom. Mnogi Isusovi sljedbenici su progonjeni i ubijani zbog njihove vjere.

  1. Svećenici i pastori su ”šefovi” crkava.

Kršćani postajemo time što smo odlučili slijediti Isusa i nitko ne može biti kršćanin za nekoga drugoga. Odgovornost ispravnog življenja kršćanskkog života  je na svakom pojedincu, i nema veze s vjerom njihovih roditelja, pastora, svećenika ili pape.

  1. Kršćanstvo je samo štaka.

Kada se netko odluči za Krista, vjerojatno će doživljavati nerazumijevanja te imati poteškoće u odnosima s drugima. Svjetska filozofija, koja se agresivno suprotsavlja Bogu i Božjoj Riječi, će ismijavati kršćane te ih htjeti uništiti.

  1. Kršćanima je zapovijeđeno da mrze homoseksualce. Oni preziru Jehovine svjedoke i članove sekti.

Evanđelje Isusa Krista je jedina nada za ljudski rod, a kršćani trebaju biti strastveni u širenju istoga. To nikako ne uključuje mržnju prema nekim osobama, već ukazivanje na grijeh, kako bi ta osoba iskusila život u punini i slobodi, koji im samo Bog može dati.

  1. U nebu će biti dosadno.

Kako može na savršenom mjestu gdje nema grijeha, u prisustvu svemogućeg Boga, biti dosadno? Mi i jesmo prije svaga stvoreni za odnos s Bogom, a nebo će biti bolje od onoga što možemo zamisliti.

  1. Kršćani ne umiju razmišljati samostalno. Kršćanstvo je utemeljeno na slijepoj vjeri, a predani kršćani su protiv svake vrste znanosti.

Mnoštvo je poznatih kršćana u znanosti, teologiji, filozofiji, medicini. Bog je stvorio naš mozak i očekuje da ga koristimo Njemu na slavu.

  1. Kršćanima nije dozvoljeno da uživaju u seksu! Nikada!

Zaboravljaju da je Bog stvorio seks te ga ograničio na brak muškarca i žene, ne izvan njega. Seks nikada ne bi trebao biti praktican u odnosu izvan braka.

  1. Kršćani ne cijene žene – imaju vrlo nisko mišljenje o njima.

Neki smatraju da žene u kršćanskim brakovima nisu ništa drugo nego robovi muževima. Apostol Pavao, međutim, uči kako su i muškarci i žene jednaki u Kristu. Isus se usprotivio ideji nejednakosti, te pokazao da su i jedno i drugo vrijedni u Božjim očima.

NAJNOVIJE!