rečenice koje samci ne žele čuti
Foto: Unsplash

Postoje određene rečenice koje samci ne žele čuti, jer za neke je to životno razdoblje jako teško podnošljivo.

Mnogi samci će vam priznati da im neka pitanja ili komentari po pitanju samaštva idu jako na živce. Netko se teže, a netko lakše nosi kao samac.

Rečenice koje samci ne žele čuti

Razmotrite pitanja i rečenice u nastavku i nastojte ih primijeniti kada ste u kontaktu s osobom koja je samac.

1. Zašto si još uvijek sam/sama?

Siguran sam da se ovo pitanje svakodnevno postavlja. I dok mnogi pojedinci možda pokušavaju započeti razgovor, suprotna strana će obično to iskoristiti kao još jednu priliku da tuguje zbog svoje samoće. Budite oprezni kada nekoga pitate je li još uvijek sam/sama. Iako su vaše namjere čiste, podsjećanje nekoga da je još uvijek sam nije nešto u čemu se uživa. Riječi “još uvijek” daju škodljivu notu razgovoru, kao da je osoba nesposobna naći nekoga posebnog.

2. Samo se moli za to

Izgleda kao da je rečenica “Samo se moli za to” ovih dana postala klišej koji izgovaramo kada netko ima problem. I dok vjerujem da tu ima mnogo istine, mnogi samci traže sadržajniji i promišljeniji odgovor od ovoga. Samcima je muka kada čuju “Samo se moli za to”. Učinite nešto da im pomognete kroz ovo životno razdoblje.

3. Viđaš li već nekoga?

Ovo je vrlo slično pitanju “Jesi li još uvijek sam/sama?” Ono što trebate shvatiti jeste da riječ “već” igra veliku ulogu u štetnosti ovog pitanja. Zato jer pretpostavlja osobi kojoj ga upućujete nedostaje sposobnosti u sferi relacija, kao da je biti samac bolest. To nije tako.

4. Kada si zadnji put izašao na spoj?

Ovo je zadnja stvar koju samac želi čuti. Zašto? Zato jer će donijeti uspomene na spojeve koje je imao ili nije imao, i da ne spominjem da će ih podsjetiti na to da nijedan od tih spojeva nije bio dovoljno dobar da sa osobom sa kojom su izašli ostanu par.

5. Možda si previše izbirljiv

Super, znači njihova je krivica? Ovo pitanje pretpostavlja da pojedinac snosi krivicu jer nemaju životnog suputnika. I dok je ovo možda 100% istina, svi imaju pravo biti izbirljivi kada se radi o tome s kime žele biti. Ne postoji takva stvar kao biti previše izbirljiv u odabiru prave osobe.

6. Kada ćeš se vjenčati?
Foto: Unsplash

6. Kada ćeš se vjenčati?

“Vjenčati? Još uvijek pokušavam pronaći s kim ću ići na sutrašnju zabavu.” Pitanje se postavlja olako, i siguran sam da se samcima smuči od njega. Iako je možda postavljeno kroz humor i sa dobrim namjerama, zadnja stvar o kojoj neki samac treba misliti je nedostatak supružnika. Prestanite gurati ljude u veze za koje nisu spremni.

7. Požuri! Želim unučiće

Hvala, mama i tata. Znam da samo pokušavate biti smiješni, ali ovo zaista može povrijediti onoga kome je upućeno. Samcima bi djeca trebala biti zadnja stvar na umu. Ne dozvolite da vam roditelji stvaraju pritisak razmišljati drugačije. Zašto? Zato jer trebate poduzeti mnoge korake prije nego izbacite 3 ili 4 mini verzije sebe. Tko zna, možda vaš sin ili kći neće biti u mogućnosti imati djecu ni nakon što se vjenčaju. Ovo je izjava za koju bih predložio svim roditeljima da se suzdrže davati je.

8. Imam ovog prijatelja…

Oh, ne! Još jedan prijatelj? Nitko ne želi spoj iz sažaljenja. I dok možda poznajete nekoga tko bi savršeno odgovarao nekome od vaših prijatelja, predložio bih vam da to na blaži način kažete, umjesto što ćete im svog prijatelja jednostavno staviti u krilo. Samci ne žele štetne spojeve, niti žele da im se namješta spoj s nekim koga čak ni ne poznaju.

9. On/Ona će doći kada bude pravo vrijeme za to

Hvala na informaciji! To je nešto čega je svatko svjestan. Iako ovo možda djeluje kao utješna izjava koju treba dati u datom trenutku, ona neće učiniti da se samac osjeća bolje. Svi znamo da će netko doći kada bude pravo vrijeme. Umjesto toga, predložio bih vam da pokušate pomoći osobi da pronađe mir, a ne da joj tražite nekoga s kim će biti.

10. Možda si jednostavno pozvan biti sam

Stvarno!? Dok ovo može biti istina, to je ZADNJA stvar koju netko tko je sam želi čuti iz nečijih usta. Biti sam u današnjem svijetu je dovoljno teško samo po sebi. Pripazite na vaše komentare, vaše riječi, i način na koji izričete stvari upućene ljudima koji su sami. I za kraj, biti sam nije bolest.

Autor: Jarrid Wilson; Prijevod: Blaženka Š.; Izvor: Jarridwilson.com

PROČITAJTE JOŠ: