3 savjeta za muškarce samce koji čeznu za ženom

Ove korisne savjete bi trebali poslušati svi muškarci koji čeznu za ženom i jedva čekaju ući u brak. 

Brak je doista divna stvar, toliko da mnogi pojedinci troše puno vremena i truda u potrazi za savršenom ženom za brak. Nažalost, propuštaju jedno od najvažnijih doba svojih života: samački život.

Jeste li znali da možete potratiti svoju sadašnjost previše razmišljajući o svojoj budućnosti? Sam Gospodin Isus nam govori:

„Ne budite dakle zabrinuti za sutra, jer sutra će se brinuti za svoje. Dosta je svakomu danu zloće njegove“ (Matej 6,34).

S tim na umu, htio bih ohrabriti sve one muškarce koji jedva čekaju ući u brak. Evo tri savjeta koji dolaze od sretno oženjenog brata u Kristu.

Tri stvari koje treba imati na umu:

1) Dajte sve svoje Bogu.

Momci, morate se sjetiti da prije nego što postanete nečiji suprug, prvo ste i prije svega Božje dijete i sljedbenik Gospodina Isusa Krista.

Jedna od najvažnijih stvari koje ćete donijeti u svoj brak je vaša sposobnost da vodite svoj brak u duhovnim pitanjima. Vaš odnos s Bogom vam neće samo omogućiti da vodite svoju ženu u svakodnevnoj molitvi, već da vodite svoju buduću suprugu i djecu u Božju volju.

Predajte svoje srce, svoj um i sve što imate u izgradnju intimnog odnosa s Bogom kroz čitanje, molitvu i poslušnost Božjoj riječi.

VIDI OVO: 4 laži u koje samci trebaju prestati vjerovati

2) Budite najbolji muškarac kakav možete biti.

Mnogi samci vani traže „savršenu ženu“, ali mnogi se uopće ne trude postati „savršeni muž.“ Ironično, zar ne?

Biblija nam govori da, bez obzira što radimo, trebamo svim srcem raditi za Gospodina (vidi Kološanima 3,23). Kad se oženite, najprije tako trebate raditi za Gospodina, a zatim za svoju ženu, a tek onda za sebe.

Razvijte srce sluge. Zapamtite da ćete cijeli život provesti predani samo jednoj ženi i vaš cilj treba biti da budete najbolji sluga koji možete biti Gospodinu i svojoj ženi.

3) Uživajte u svom samačkom životu.

Na kraju, uživajte u svom životu dok ste još uvijek samac. Mnogi muškarci vani žive užurbano, misleći da će ih to upotpuniti. Nažalost, budući da nisu doista spremni za brak i još uvijek žude za osjećajem „slobode“ od odgovornosti i odgovornosti prema ženi, ostavljaju svoje partnerice slomljene.

Zato prijatelji, uživajte u životu dok ste samci. Predajte svoje vrijeme onome što slavi Boga i pridonosi vašim bližnjima. Rastite u Bogu, naučite mnogo lekcija, predajte se drugima i dijelite ono što imate s onima koji nemaju. Živite svoj život u punini, tako da kada dođe vrijeme za brak, nećete požaliti. Samo nemojte počinjati grijehe.

Zaključak

Momci, nadam se da ćete odlučiti slijediti Boga umjesto da trošite previše vremena na sebe u čežnji za brakom. Kada na prvo mjesto postavite Boga, neće vam biti teško pronaći pravu osobu. Uostalom,

„Kuća i imanje otačka su baština, a od GOSPODA je žena razumna“ (Izreke 19,14).

Bog vas blagoslovio!

Autor: JB Cachila; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Christian Today