Progonstvo kršćana diljem svijeta konstantno je u porastu, dijelom zbog sve većeg porasta ekstremističkog islama, a dijelom zbog gotovo nikakve reakcije svjetske javnosti. Zbog toga kršćanstvo danas je pod većim pritiskom nego ikad, piše Kršćanstvo danas.

Do sada službene informacije govorile su da svakoga mjeseca 322 kršćanina budu ubijena zbog svoje vjere, a 772 dožive neki oblik nasilnog mučenja i u isto to vrijeme 214 crkvenih zgrada bude uništeno. Međutim zadnje tri godine ove brojke strahovito rastu tako da je u 2014. godini ubijeno oko 7000 kršćana, u 2015. njih 10 000 i u 2016. godini 12 500 kršćana.

Kako se većina progona na kršćane odvija u zemljama koje su prilično zatvorene za strance, smatra se da su te brojke puno veće.

Na samom vrhu zemalja kad je u pitanju progonstvo kršćana i zemalja u kojima je kršćanstvo opasno po život nalazi se Sjeverna Koreja i to već četrnaestu godinu za redom. Ništa čudno za jednoumno komunističko društvo koje se protivi ne samo kršćanstvu nego i svakoj vrsti religije.

Međutim u kategoriji zajedno s njom spadaju i zemlje koje su nam itekako poznate i “prijateljske”. Među njima je Saudijska Arabija u kojoj ne postoje nikakve vjerske slobode ipak ne trpi nikakve sankcije od strane zapada, dapače uživa povlašteni status te su njihovi predstavnici česti gosti gotovo svih vlada europskih nacija.

Bez problema gostuju između ostaloga i u našoj zemlji u kojoj im je sve dozvoljeno jer imaju novac, a s druge strane u svojoj zemlji imaju strahovite, srednjovjekovne kazne za one koji na primjer imaju Bibliju kod sebe. Tu su još i Pakistan, Somalia, Maldivi, Yemen, Iraq, Iran i Afganistan.

Odlučiti se za Krista, odnosno biti kršćanin u tim zemljama znači prihvatiti činjenicu da možeš biti legitimno ubijen.

Usprkos poražavajućim brojkama zapadna javnost često nije dovoljno upućena jer se medijski prostor radije daje sirijskim izbjeglicama, cijeni nafte, aferama poznatih političara i glumaca, a cijelo to vrijeme vodi se gotovo otvoreni rat protiv kršćanstva.

No kako je to bilo u vrijeme početka crkve pa tako i danas usprkos velikim progonima kršćanstvo bilježi najveći rast upravo u tim zemljama koje ih najviše i progone.

IZVORKrscanstvodanas.com