Majka došla u kliniku pobaciti dijete, a onda joj je jedan susret promijenio život

Žena iz Velike Britanije, koja je bila blizu tome da napravi pobačaj prošle godine, prije nego što se predomislila u zadnjoj minuti, izražava zahvalnost prosvjednicima ispred pro-life klinike koji su joj pomogli da se izbori sa teškom situacijom.

Suzan Briggs, 27 godina, izjavila je za BBC Newsbeat, kada je saznala da je trudna, jednostavno je mislila da se neće moći izboriti s tim.

Sa već troje djece kući, Suzan kaže da se pripremila za pobačaj, ali nakon što je stigla pred kliniku, nešto se promijenilo.

“Kada sam stigla tamo, dali su mi podatke o pobačajima, ali su aktivisti [iz skupine Abort67] čekali pred vratima.” rekla je Briggs za Newsbeat. “Imali su neke letke o pobačajima i počeli su razgovarati sa mnom. Imali su slike fetusa u osmom tjednu, i slike pobačenih beba.”

Objasnila je kako su joj pro-life prosvjednici ispred klinike govorili da pobačaji nisu dobri. Kad im je Briggs objasnila da je bila u strahu i da ne želi još jedno dijete, pro-life prosvjednici su joj ponudili poruku nade i potpore.

“Rekli su da će mi Bog pomoći i dati mi snagu. Odveli su me u slastičarnu, ponudili mi čaj i rekli da bih trebala otići kući i razmisliti o tome.” rekla je. “Pokušala sam ih ne slušati, ali molili su se za mene, a ja sam plakala i drhtala. Način na koji su razgovarali sa mnom mi je dao vjeru, a njihovo ohrabrenje je učinilo da odlučim zadržati bebu.”

Ti pojedinci, međutim, nisu samo molili za Briggs, oni također održavaju kontakt sa njom od tog prvog susreta, povremeno navrate do nje i pružaju joj odjeću za bebe. Na kraju, njihova poruka podrške ju je odvratila od pobačaja – na čemu je zahvalna.

Ustvari, Briggs je rekla, u slučaju da se sve završilo drugačije, žalila bi cijeli život jer ih nije poslušala.

“Sada sam zahvala Bogu što nije dozvolio da prođem kroz taj proces. S osam tjedana zaista možete vidjeti već formirane noge, glavu, lice.” rekla je. “A onda, kada sam konačno vidjela svoju kćer, pomislila sam “Kako sam uopće željela odbaciti tu bebu?”

Briggs je svoje dijete nazvala Miracle (čudo), što je vjerojatno bilo pod utjecajem tog iskustva.

Njene izjave pristižu u vrijeme dok neke pristalice predlažu ‘tampon zone’ u Ujedinjenom Kraljevstvu, koje će spriječiti prosvjednike da budu u specifičnim područjima izvan klinika za pobačaj.

Ranije ove godine, TheBlaze je izbacio članak o Rebecci Rizzi, majci iz Arizone koja se prošle godine predomislila u vezi pobačaja, kao rezultat prosvjednika ispred klinike koji su posegnuli pomoći joj.

NAJNOVIJE!