Ovako današnji roditelji uništavaju svoju djecu, a toga nimalo nisu svjesni

Jednostavna ilustracija koja je podijeljena na četiri segmenta na vrlo okrutan ali istinit način sažima kako se većina današnjih roditelja ponaša prema svojoj djeci. Nitko ne zna što nosi dan, a što nosi je noć, ali ne možemo se riješiti dojma da je odgovor – ništa dobro za dijete.

Ponosni roditelji djece nemaju zle namjere, ali u doba digitalne tehnologije bez kojih ne mogu živjeti, bilježe svaki odlomak života svog djeteta i objavljuju ga na društvenim mrežama.

https://twitter.com/storyinpicture/status/939765272314986496?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fpulsembed.eu%2Fp2em%2FrJ4QbCcbf%2F

Na svakoj društvenoj platformi imamo barem jednog takvog prijatelja koji je sve snimio – od samog rođenja djeteta do prvog razreda osnovne škole. Njihov najveći životni uspjeh koji živi pod budnim okom smartphonea postaje žrtva društvenih mreža.

Psiholozi često susreću djecu koja ne mogu izboriti s očekivanjima svojih roditelja, kao da im nije dovoljno da na svojim ramenima nose još veći teret u digitalnom dobu – surovi internet.

Budući da se osobnost djeteta oblikuje do sedme godine, utjecaj društvenih mreža može negativno utjecati na samopoštovanje. Svjedoci smo da veliki broj maloljetnika postavlja dilemu na YouTubeu i zauzvrat dobiva vrlo negativne reakcije, uvrede i nesporazume.

Roditelji samo žele pokazati koliko se ponose djetetom, ali nisu svjesni koliko negativnih posljedica maloljetne osobe mogu imati. Odrasli i zreli pojedinci imaju problema s samopoštovanjem i životom na društvenim mrežama, no zamislimo kako je tek djeci koja su svakodnevno izložena javnoj kritici.

Dopustite djetetu da odrasta i samo izabere kako će se predstaviti svijetu.

IZVOR:Noizz

NAJNOVIJE!