BOG SVE NADZIRE: 5 razloga zbog kojih je žalost dobra za naš život

žalost dobra za naš život
Foto: Unsplash

Prije nego bjeh ponižen, lutao sam, ali sada tvoju čuvam riječ. (Ps 119,67)

Ovaj nam biblijski stih pokazuje da Bog šalje žalost kako bi nam pomogao naučiti svoju riječ. Trebali bismo se pitati kako nam žalost pomaže razumjeti Božju riječ i čuvati je.

Postoji bezbroj odgovora, kao što postoji i bezbroj iskustava. Ali, nabrojat ću pet:

1. Žalost uzima glatkoću života i čini nas ozbiljnijima kako bi naše razmišljanje bilo usklađenije s ozbiljnošću Božje riječi.

2. Žalost ruši zemaljske stupove ispod nas i tjera nas da se više oslanjamo na Boga, što nas dovodi u veći sklad s namjerom riječi.

3. Žalost nas tjera da istražujemo Pismo, očajnički tražeći pomoć, radije nego da ga tretiramo kao nešto usputno za život.

4. Žalost nas dovodi u zajedništvo s Kristovim patnjama, tako da smo bliži Njemu u tom zajedništvu i jasnije vidimo svijet njegovim očima.

5. Žalost umrtvljuje prijevarne tjelesne želje, koje odvlače, i dovodi nas u duhovni okvir koji više odgovara Božjoj riječi.

Neka nam Sveti Duh da milosti da ne prigovaramo Božjim odgojnim mjerama.

Autor: John Piper; Izvor: Radosnavijest.com/DesiringGod.org

4 načina na koje Biblija može spasiti brak Svi mi trebamo pomoć u svojim brakovima s obzirom da niti jedan brak nije savršen.
Što Bog misli o tebi? Trebate se podsjećati svaki dan na to što Bog misli o vama – ne što svijet misli ili što vi mislite o sebi. To je ono što uklanja vaše strahove....
3 opasnosti od laganja samima sebi Jeste li ikada vidjeli osobu koja misli da je sve što čini u redu i ne želi se ispravljati, čak i kad Biblija i uobičajeni zdrav razum kažu da su njez...
7 stvari koje si trebate reći kada imate težak dan Možda će i vama jedna ili više njih pomoći da preokrenete svoj težak dan.
Što Biblija kaže o ”srodnim” dušama? Mnogi vjeruju kako je srodna duša Božji dar za njih. Što je ono što Biblija kaže o srodnim dušama? Je li to biblijski i je li odobreno od Boga?

IMAŠ KOMENTAR?