Mi ljudi često ne vidimo Božju nakanu u našim neuspjesima. Pokušavamo i pokušavamo, a opet stalno ne uspijevamo. Tjeramo se na veći rad i mislimo da ćemo jednoga dana sigurno uspjeti. No i dalje ne uspijevamo.

Ne uspijevaju svi koji se jako trude. Postoje trenuci u kojima nešto jednostavno nije namijenjeno nama. Izumitelji poput Thomasa Edisona možda su uspjeli u otkriću poput žarulje, ali prije uspjeha su se jako mučili. Njegov nas poznati citat uči mnogo toga:

„Nisam podbacio 5000 puta, nego sam otkrio 5000 načina koji su krivi.“

Edison je uspio, ali samo nakon što je pronašao neuspjele puteve. Tisuće je puta pokušavao, i otkrio je tisuću puteva do neuspjeha. Na kraju je otkrio jedan jedini način koji funkcionira i koji donosi novi izum.

Ovo vam želim reći. Jeste li se našli u nebrojenim neuspjesima, i nakon što ste dali sve od sebe? Jeste li pokušali tisuću puta, a i dalje ne znate što bi trebalo promijeniti?

Morate pronaći onu jednu stvar koja je potrebna za uspjeh – Božju volju.

Zašto božju volju?

„Razmotrite dakle pomno kako živite! Ne kao ludi, nego kao mudri! Iskupljujte vrijeme jer dani su zli! Zato ne budite nerazumni, nego shvatite što je volja Gospodnja!“ (Efežanima 5, 15-17)

Mnogi od nas vode živote s pomisli da, ako damo sve od sebe, naš će život vrijediti nešto. Ne, neće. Zapravo, samo će vas odvući besmislene potrage koje će vam pojesti dragocjeno vrijeme.

Ne možemo se uvjeravati da ćemo pobijediti, samo ako se dovoljno trudimo. Ne možemo se uvjeravati da ako probamo mnogo zanata, da ćemo pronaći uspjeh. To tako ne funkcionira.

Mudre izreke 19, 21 nam govore „Mnogo je namisli u srcu čovječjem, ali što Jahve naumi, to i bude.“ Božja će volja uvijek biti ispred naše. Bez obzira koliko se mi trudili, ako nije u skladu s Božjom voljom, ne možemo očekivati da ćemo uživati u plodovima našeg rada.

Stoga, dragi prijatelji, moramo se najviše potruditi oko toga da tražimo što je Božja volja. Trebamo biti poput mudrih graditelja koji svoje korake planiraju i znaju koji su im resursi, prije nego se upuste u posao. Trebamo tražiti Boga i poznavati Njegovu volju prije nego krenemo išta graditi.

Poznavanje Božje volje kroz Njegovu riječ uvijek će nas odvesti uspjehu.

Autor: JB Cachila; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Christian Today

4 načina na koje Biblija može spasiti brak Svi mi trebamo pomoć u svojim brakovima s obzirom da niti jedan brak nije savršen.
Što Bog misli o tebi? Trebate se podsjećati svaki dan na to što Bog misli o vama – ne što svijet misli ili što vi mislite o sebi. To je ono što uklanja vaše strahove....
77-godišnja čistačica ima tajnu: Njezini su ju kolege otkrili te su ju suočili s njom pred cijelom školom! Kada je ravnatelj istražio njezinu prošlost, nije mu preostalo ništa drugo nego da suoči čistačicu s onim što je otkrio.
Što to znači da čak i demoni vjeruju (Jakovljeva 2,19)? Ako je sve što je potrebno za spasenje mentalno slaganje s istinom o Bogu, onda i Sotona i demoni mogu biti spašeni.
Očajni ste i nezadovoljni životom? Možda je sve zbog OVOGA! Moguće je da je u ovome rješenje za vaš problem!

IMAŠ KOMENTAR?