BOG NUDI PUT BIJEGA: Najučinkovitiji način na koji možete nadvladati iskušenje

Iskušenje obično započinje u umu, u kojem zamišljamo scenarije.

„Zato tko misli da stoji, neka pazi da ne padne. Nije vas zahvatila druga kušnja osim ljudske. No vjeran je Bog, on neće dopustiti da budete kušani preko onoga što možete, nego će s kušnjom dati i ishod da je možete podnijeti“ (1. Korinćanima 10,12-13).

Mnogi ljudi se ponašaju kao da ne postoji obrana od iskušenja. S prvom pojavom želje, odmah dižu ruke i predaju se čak i najmanjoj kušnji. Možete li se poistovjeti s tim? Ono što moramo shvatiti jest da je iskušenje postupan proces, a može se slomiti u bilo kojoj fazi.

Iskušenje obično započinje u umu, u kojem zamišljamo scenarije. Ljudski um ima nevjerojatan kapacitet za stvaranje cijele razmjene i iskustava ni iz čega. Kroz fantaziju možemo uživati ​​u nečemu, a da nikad ne prenesemo u stvarni svijet. Stoga, budući da nije stvarna, smatramo da je savršeno bezopasna.

ISKUŠENJE ILI GRIJEH: Kako prepoznati razliku?

No, svijet fantazije vodi do spirale ropstva. Naposljetku, naše misli postaju toliko omotane oko nekog iskušenja da izgleda nemoguće misliti na bilo što drugo. U tom trenutku, naši umovi su zarobljeni željom. Bez obzira gdje idemo ili što radimo, ne možemo nadvladati svoje vlastite misli! A kad naš život postane usredotočen na bilo što drugo osim Boga, zarobljeni smo.

No, Gospodin je vjeran i pruža nam put bijega. Budući da iskušenje počinje u umu, tamo bi trebala biti borba. Jedini način da poremetimo taj proces jest ispunjavanje naših misli Božjom Riječi. Dok se neprestano hranimo čistom hranom Pisma, Riječ će raditi u nama – iskorijeniti grijeh, preobražavati naše misli i nadvladavati iskušavajuće fantazije. Biblija je moćna! Možemo vjerovati da će nas osloboditi od tereta iskušenja.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Intouch.org

NAJNOVIJE!