Par je izgubio novorođenče: Nakon 4 dana su dobili vijest da kući neće ići sami

Dok su se roditelji pripremali na tugovanje zbog izgubljenog novorođenča, obratila im se medicinska sestra kako bi im javila da ipak neće ići sami kući.

Kao i mnogi drugi mladi parovi, Katie i Josh Butler su željeli obitelj te su bili presretni kada je Katie ostala trudna. No, tek su počeli svoje putovanje prema roditeljstvu kada se dogodio tragičan kraj.

Kada je Katie otišla na ultrazvuk u 20 tjednu trudnoće bilo je vidljivo da se beba ne razvija normalno. Iako su liječnici imali cijeli popis onoga što je to moglo uzrokovati, nitko nije mogao navesti točan razlog.

Foto: Facebook

Kada je maleni Dewey rođen, odmah je prevezen na intenzivnu njegu, no uskoro je preminuo. Dok su se Katie i Josh pripremali na tugovanje, obratila im se medicinska sestra kako bi im javila da ipak neće ići sami kući.

Sve što su Katie i Josh željeli bila je normalna trudnoća, no sudbina je imala druge planove za ovaj par. Katie je izjavila:

„Očekivali smo savršenu trudnoću te smo htjeli da sve prođe prirodno, no na kraju smo morali ići kod liječnika na pregled djeteta svaki tjedan.“

Deweyjeva je bolest bila tako rijetka da liječnici nisu znali što očekivati. No ovaj je par i dalje bio optimističan. Nisu odustajali od svog djeteta.

„Znali smo da je svaki dan dragocjen. Kupili smo veći stol kako bi jednoga dana mogao dovoditi svoje prijatelje kući te smo mu uredili sobu.“

Kada je napunio 123 dana, Deweya je trebalo početi hraniti kroz cijev, ali na žalost nije mogao preživjeti tu operaciju. Njegovo maleno srce nije izdržalo.

„Osjećala sam se tako krivom, ali sam donekle osjetila i olakšanje jer sam znala da je napokon izliječen i da ću ga ponovno vidjeti.“

Par se okrenuo Bogu

Nakon što ih je obuzela krivnja, ovaj se par okrenuo Bogu kako bi prebolio taj teški događaj. Tek kada su Katie i Josh počeli slaviti život svog sina se dogodilo pravo čudo.

Jedna je od medicinskih sestara nazvala par kako bi im rekla da na petom katu postoji jedna beba koja očajnički treba roditelje.

„Molila sam se da ponovno imam bebu. Po prvi sam put osjetila kako je to biti majka.“

Katie i Josh nisu znali što očekivati, ali su četiri dana kasnije upoznali malenog dječaka Braxa.

Brax je prerano rođen (u 27.-om tjednu), i kao njihov sin Dewey, imao je mnogo problema te zbog toga nije ni jednom napustio bolnicu u 11 mjeseci od rođenja. Imao je probleme s plućima, probleme s disanjem te je bio spojen na kisik. No, za razliku od Deweya, njegovo se zdravlje moglo poboljšati s godinama.

Foto: Facebook

Pitanje je bilo što će slijedeće učiniti. Katie i Josh su poveli Braxa kući i dali su mu dom dok ga službeno nisu posvojili nekoliko mjeseci kasnije.

„Čim smo ga doveli kući stanje mu se počelo poboljšavati. Još uvijek treba biti spojen na kisik, ali sada se već lakše hrani. Prepoznaje nas i jako dobro reagira. Naša ga je obitelj odlično prihvatila. Svu ovu ljubav imamo zbog Deweya, a želimo ju preliti na Braxa.“

Kada su vremena bila najteža za ovaj par, njihova ih je vjera dovela do svijetla i u ruke dječaka koji je i trebao postati njihovim sinom. Uz pomoć Boga i malenog anđela Deweya ovaj par sada može dati svoju ljubav divnom dječaku Braxu.

NAJNOVIJE!