Vaš život oblikuju vaše misli: Kako upravljati svojim mislima?

Vaš život oblikuju vaše misli! Boga više zanimaju vaše misli nego vaše životne okolnosti. Kako upravljati svojim mislima?

A svrh svega, čuvaj svoje srce, jer iz njega izvire život.“ (Mudre izreke 4, 23)

Boga više zanimaju vaše misli nego vaše životne okolnosti.

Želite da Bog ukloni sve probleme, boli, žalost, patnju, bolesti i tugu. Ali Bog želi prvo poraditi na vama jer se u vašem životu neće dogoditi promjena sve dok ne promijenite svoj um. Dok se vaše misli ne promjene.

Zašto je bitno da ovladate svojim umom i srcem? Ovo su tri razloga.

Upravljajte svojim mislima, jer one upravljaju vašim životom

Mudre izreke 4, 23 nam kažu A svrh svega, čuvaj svoje srce, jer iz njega izvire život. Vaše misli imaju nevjerojatnu mogućnost da oblikuju vaš život na bolje ili lošije. Na primjer, možda prihvaćate misao koju vam je netko rekao u djetinjstvu, poput „Beskoristan si. Nisi nimalo bitan.“ Ako prihvatite takvu misao, iako niste trebali, ona će utjecati na vaš život.

PROČITAJTE: Kada vas obuzmu ružne misli, Bog nudi način kako da ih pobijedite

Upravljajte svojim mislima jer je to bojno polje za grijeh

Svaka se kušnja događa u mislima. Pavao nam kaže: „Po nutarnjem čovjeku s užitkom se slažem sa Zakonom Božjim, ali opažam u svojim udovima drugi zakon, koji vojuje protiv zakona uma moga i zarobljuje me zakonom grijeha koji je u mojim udovima.“ (Rimljanima 7, 22-23).

Jedan od razloga zašto se mentalno umarate je to što se u vašem mozgu 24 sata na dan odvija bitka. To vas umara zato što je bitka velika, a velika je zato što je vaš um najveće dobro koje imate. Sotona želi ono što vam je najvažnije!

Upravljajte svojim mislima jer je to ključ za mir i sreću

Ako ne kontrolirate svoj um, to će dovesti do raznih poteškoća. Um koji je pod kontrolom vodi do mira. Neukroćen um vodi do sukoba. Kontrolirani um vodi do samopouzdanja. Neukroćen um vodi do stresa. Kada ne pokušavate upravljati vašim umom i tokom vaših misli, u životu će vam se nakupiti jako puno stresa. Ali um koji je pod kontrolom vodi do snage, sigurnosti i mira.

„Težnja je tijela smrt, a težnja Duha život i mir.“ (Rimljanima 8, 6)

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!