Molitva za brak: 9 jednostavnih molitvi koje možete moliti za svoj brak

Molitva za brak je bitna jer njome pozivate Boga na djelovanje i vodstvo. Bog je itekako svjestan rata koji se vodi protiv naših brakova. 

Poteškoće u braku mogu se činiti kao ogroman kamen oko vrata ako ih ne sagledamo kao prilike kojima se možemo više približiti svemogućem Bogu. Kada shvatimo da nam je potrebna Božja pomoć, tada smo učinili tek prvi korak ka ostvarenju sreće koju nam On nudi.

S poniznim činom molitve vi i ja primamo mudrost, snagu i sjedinjujemo se s Bogom. Ima li većeg zadovoljstva od toga kada Bog osobno intervenira kako bi spasio vaš brak?

Bog je itekako svjestan rata koji se vodi protiv naših brakova. To je i Njegova bitka i poziva nas da mu se pridružimo. U Bibliji nas Bog preko Jakova upozorava na zamke zla koje nas žele odvući od blagoslova.

Molimo se pomoću ovih stihova i s nadom da će Bog odgovoriti na naše molitve za brak dahom novog života koji će u naš brak i srca uliti mir.

Kako moliti za brak? Evo nekoliko moćnih i jednostavnih molitvi:

1. Molitva da služite Isusu sa svime što posjedujete

Oče, pomozi meni i ____ da svoj život posvetimo služenju Tebi i Kristu. Pomozi nam da isijavamo ljubavlju koja će se širiti na sve. Pomozi nam da Te uvijek slijedimo, do kraja naših života. Pomozi nam da naš brak postane sila Tvoga kraljevstva na zemlji. Neka naš brak bude sklonište izgubljenima i svjetlo evanđelja. Pomozi nam da naš brak bude slika one ljubavi i svetosti koju ćemo primiti u Tvome kraljevstvu.

VIDI OVO: Molitva za ljubav: Kako se trebamo moliti za ljubav?

Molitva za probleme u braku
Foto: Unsplash

2. Molitva kojom ćemo probleme vidjeti kao prilike za radost u Bogu

Oče, pomozi nam da svoje poteškoće vidimo kao prilike kojima ćemo pobijediti zlo i radovati se u Tebi. Tvoja nam Riječ govori: „Pravom radošću smatrajte, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje“ (Jakovljeva 1, 2). To zvuči jako teško!

Gospodine, pomozi nam da prihvatimo da je to moguće. Pomozi nam da dobijemo djelić tvoje perspektive kada dođu problemi, da znamo da je naša patnja prilika u kojoj možemo pokazati da ti vjerujemo i da te želimo u svom životu.

3. Molitva za izdržljivost u bračnim poteškoćama

Hvala ti, dragi Oče, što nas usavršavaš kroz životne probleme. Znate da, kada je vaša vjera ugrožena, tek tada ima priliku rasti. Stoga ju pustite da raste, jer kada se vaša snaga i otpornost povećaju i potpuno razviju, biti ćete savršeni i upotpunjeni, ništa vam neće nedostajati. (Jakovljeva 1, 3-4)

PROČITAJTE: Vrijedi li moliti za budućeg bračnog supružnika?

Gospodine, poteškoće koje smo nedavno prošli iscrpile su nas i rane su još uvijek otvorene. Daj nam odmora, daj nam svoj mir da se naučimo strpljivosti kroz poteškoće. Molimo se za izdržljivost i skromno srce.

4. Molitva za mudrost u braku

Oče, zahvalni smo što nam želiš dati mudrost koja nam je potrebna. Tvoja nam Riječ kaže da ako tražimo mudrost, da ju zatražimo od velikodušnog Boga koji će nam ju i dati. On nas neće grditi što pitamo. (Jakov 1, 5)

Gospodine, hvala ti što Ti možemo uputiti sve svoje molbe, uključujući i molbu za mudrošću. Dok se borimo sa svojim problemima i odlukama ti nam daješ novu perspektivu. Pomozi nam da život promotrimo kroz Tvoje oči, kroz oči evanđelja.

Pomozi nam da u svojim srcima imamo pouzdanje po Duhu koji je uvijek s nama, i uvijek nam ukazuje Tvoju volju.

5. Molitva protiv kušnji u braku

Pomozi nam, Oče, da strpljivo podnosimo testove naše vjere te da se odupremo iskušenju koje može naštetiti našem braku. Neka Bog blagoslovi one koji se odupru iskušenju i napasti. Oni će u konačnici primiti krunu života koju je Bog obećao onima koji Ga vole. (Jakovljeva 1,12). Daj nam svoga Duha kako bi nas zaštitio i očuvao u iskušenjima. Pomozi nam da u svojim srcima i umovima uvijek držimo Tebe i Tvoju volju.

VIDI OVO: Molitva za supruga: 5 stvari za koje žena treba moliti

molitva brak
Foto: Pixabay

6. Molitva protiv grijeha u braku

Pomozi nam, Oče, da razaznamo iskušenja i da se molimo nad njima prije nego se razviju i unište nas. „Neka nitko u napasti ne rekne: »Bog me napastuje.« Ta Bog ne može biti napastovan na zlo, i ne napastuje nikoga. Nego svakoga napastuje njegova požuda koja ga privlači i mami. Požuda zatim, zatrudnjevši, rađa grijehom, a grijeh izvršen rađa smrću“ (Jakovljeva 1,13-15).

Gospodine, hvala Ti za ove otrježnjujuće riječi. Pomozi nam da ih poslušamo. Pomozi nam da se okrenemo od grijeha i da pohitamo k Tebi u naručje.

7. Molitva da slušamo i volimo svog supružnika

Oče, pomozi mi da postanem osoba koja pozorno sluša svog supruga/suprugu kada razgovara sa mnom. „Znajte, braćo moja ljubljena! Svatko neka bude brz da sluša, spor da govori, spor na srdžbu“ (Jakov 1,19). Gospodine, želim da taj stih bude ogledalo mog života. Pomozi mi da naučim vladati svojim jezikom. Pomozi mi da budem brz(a) da slušam i spor(a) da govorim. Pomozi da naš brak bude prepun dobrote i samokontrole. Pomozi nam da komuniciramo u ljubavi, miru i strpljenju.

VIDI OVO: Biblijski citati o braku: 10 citata koji svaki bračni par treba pročitati

8. Molitva za rast u pobožnosti

Bože, nauči me da zauzdam svoju ljutnju kako bih rastao u pobožnosti i dobroti kao ___________ suprug/supruga. Tvoja Riječ govori: „Znajte, braćo moja ljubljena! Svatko neka bude brz da sluša, spor da govori, spor na srdžbu. Jer srdžba čovjekova ne čini pravde Božje“ (Jakovljeva 1,19-20).

Gospodine, želim biti više poput Tebe. Pogotovo u svom braku – želim da moja ljubav bude slična Tvojoj ljubavi. Želim da moja ljubav bude čista te da oduševljava. Pomozi mi da budem sličniji Tebi.

9. Molitva da Božja Riječ postane čvrst temelj vašeg braka

Pomozi nam, Oče, da se odupremo svakom iskušenju da Tvoju Riječ ne shvatimo ozbiljno. „Jer ako je tko slušatelj riječi, a ne i izvršitelj, sličan je čovjeku koji motri svoje rođeno lice u zrcalu: promotri se, ode i odmah zaboravi kakav bijaše. A koji se òglêdâ u savršenom zakonu slobode i uza nj prione, ne kao zaboravan slušatelj nego djelotvoran izvršitelj, blažen će biti u svem djelovanju svome“ (Jakovljeva 1,23-25).

VIDI OVO: Čestitke za vjenčanje: 70 želja koje možete napisati mladencima

Gospodine, neka Tvoja Riječ postane čvrst temelj našem braku. Neka Krist bude naš oslonac. Pomozi nam da Te hvalimo i slavimo svaki dan našega braka. Uhvati nas kada posrnemo, podrži nas i vodi kada padnemo. Molimo u Tvoje Ime, Amen.

Autorica: Jennifer O. White; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Ibelieve.com

NAJNOVIJE!