Kad god oprostite uvrede i grijehe učinjene protiv nas, Bog vas uvodi u blagoslove koje niste poznavali

Ako tvrdite da nemate neprijatelja, volio bih čuti kako ste uspjeli dospjeti tako daleko u životu bez da vam se ijedna osoba suprotstavila. Sigurno vam je netko nekada zavidio, pokušao uništiti vaše ciljeve ili prekinuti vaše planove. I, činjenica je, te stvari su ono što nekoga čine vašim neprijateljem.

Svakako, svaki kršćanin se suočava sa zakletim neprijateljem sotonom. Isus nam kaže da je on neprijatelj koji u naš život sije kukolj (vidi Mt 13,39). Isto tako, i apostol Petar nas upozorava na sotonu: “Budite trijezni i bdijte: vaš protivnik, đavao, obilazi kao ričući lav, tražeći koga da proždere” (1 Pt 5,8).

PROČITAJTE: 10 biblijskih razloga zašto trebamo oprostiti

Isus daje jasno na znanje da se ne moramo bojati đavla. Naš Gospodin nam je dao svu silu i vlast nad sotonom i njegovim demonskim silama: “Eto, dao sam vam vlast da bez pogibli gazite zmije i štipavce, i moć nad svakom neprijateljskom silom, te vam sigurno ništa neće moći nauditi” (Lk 10,19). Isus jasno daje na znanje da je bitka sa sotonom već zadobivena te da u sebi imamo silu da se odupremo svakom pokušaju đavla da nas proždere.

Ponekad doista imamo sukobe s ljudskim neprijateljima, ljudima s kojima živimo ili radimo. Možda vas je netko napao ili vas ocrnio. Taj sukob vam stvara veliku muku i čak utječe na vaše fizičko zdravlje.

Možete prosvjedovati Gospodinu: “Nastavit ću te hvaliti i štovati, ali ne očekuj od mene da odložim ovu uvredu.” Ali Gospodin je jasno pokazao: “Budite jedan prema drugom prijazni, puni milosrđa! Opraštajte jedan drugome, kao što je i Bog vama oprostio u Kristu” (Ef 4,32). Isus kaže: “Ljubite svoje neprijatelje, blagoslivljajte one koji vas proklinju, činite dobro onima koji vas mrze i molite za one koji vas zlostavljaju i koji vas progone” (Mt 5,44).

Kad god zanemarimo uvrede i oprostimo grijehe učinjene protiv nas, donosimo slavu našem nebeskom Ocu. Kad mi opraštamo kao što Bog oprašta, on nas uvodi u otkrivenje naklonosti i blagoslova koje nismo poznavali.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org

NAJNOVIJE!