Nova svećenička odjeća sablaznila katolike: Umjesto križa, na njoj su tri šestice

Misnica koju će nositi svećenici na Svjetskom susretu obitelji u Dublinu je sablaznila katolike jer su na njoj navodno tri šestice.

Svjetski susret obitelji zakazan je za sljedeći tjedan u Dublinu u Irskoj. Ovo je 9. takav sastanak od 1994. godine, a budući da je riječ o važnoj prigodi, organizatori su odlučili napraviti posebnu odjeću za svećenike, tzv. misnice. Koje su pak šokirale katolike diljem svijeta, piše Dnevno.hr.

Ove misnice izradila je poljska tvrtka Haftina, a spiralni simbol u sredini navodno je pretkršćanski keltski simbol pronađen na neolotskim spomenicima diljem otoka.

Snimka zaslona

PROČITAJTE: Jesu li katolički svećenici jedini koji mogu istjerivati demone?

Kritiziran poradi užasnog simbola, fra Damian McNeice, glavni organizator ceremonije za ovaj događaj, rekao je o simbolu još nešto čudnije od samog simbola: “To je cjelokupni pojam putovanja u božansko, a gotovo kao i u vječni život.”

Neki New Age, zar ne? Otkad je križ prestao biti simbolom vječnosti za katolike i otkad su stilizirane tri šestice simbol božanstva? Kojeg božanstva? Sotone?

To su pitanja koja postavljaju katolici diljem svijeta naprosto zgroženi ovom odjećom, a smatraju je i vrlo sablažnjivom i sramotnom.

Katolička autorica Leila Marie Lawler također je upozorila rekavši jednostavno: ‘Ovo nisu katoličke haljine’, a s njom su se složili katolici sa svih strana svijeta pitajući se: Što se to događa s crkvom? Nije baš dobro.

NAJNOVIJE!