islamske izbjeglice krštenjem potvrdile vjeru u Krista
Foto: http://defence.pk/

Više od 3.500 islamskih izbjeglica se obratilo Kristu i kršteno je u Njemačkoj u posljednje dvije godine, otkriva novo istraživanje.

Crkve izvještavaju da su mnoge izbjeglice bile obraćene u svojim matičnim zemljama, kao što su Sirija i Irak, a posebno Iran, ali su živjeli u strahu od ubojstva ako bi obznanili svoju novu vjeru, piše Christian Today.

Čim su uspjeli pobjeći i pronaći sigurnost u Njemačkoj, mogli su živjeti otvoreno u Kristu i biti kršteni.

Svaka od 20 državnih protestantskih crkava i 5 najvećih crkava su anketirane od strane Njemačke Evanđeoske organizacije Idea.

Anketa je pokazala da su većinom krštenih bivši muslimani iz Irana, Iraka i Sirije.

Bilo je više od 2.500 tisuće krštenja u evanđeoskim crkvama i više od 1.000 u Federaciji pentekostnih crkava. Bilo je 850 krštenja u Nezavisnoj Luteranskoj crkvi i 700 u Uniji slobodnih evanđeoskih rkava, sačinjenim od baptističkih i bratskih crkava.

Prema izvješću iz 9 od 20 protestantskih crkava, najmanje 1.000 izbjeglica je kršteno od 2014. godine.

Pastori su sigurni da nije bilo krštenja “zbog dobrih prilika”, rekao je predstavnik crkve u Württembergu.

Luteranska crkva bilježi 300 muslimana krštenih u kršćansku vjeru. Evanđeoska Crkva Westphalia je zabilježila 200 krštenih izbjeglica u posljednje 3 godine, od kojih je većina iz Irana. Evanđeoska Luteranska Crkva u Sjevernoj Njemačkoj je izvijestila o “nekoliko stotina” krštenih.

Neki od izbjeglica, kao oni iz Irana, su već bili u kontaktu s nekim kršćanskim kućnim crkvama u svojoj domovini. Neke crkve su dodijelile specijalne pastore kako bi služili velikom broju iranskih izbjeglica u svojim župama.

Protestantska crkva u Hesseu i Nassau je izbrojala do 200 krštenja od 2015: “Stoga ovo nije masovni fenomen, ali se događa”, rekla je crkva Idei.

Nijedan pastor ne krsti islamskog izbjeglicu “površno”, rečeno je Idei. Svi obraćenici su ispitivani o vjeri i motivima, iako je ovo daleko od “inkvizitorske kontrole savjesti”.

IZVORFoto: http://defence.pk/