3 čovjeka u Bibliji koja nikada nisu umrla

U Bibliji postoje tri čovjeka za koja se kaže da nikada nisu umrli. Svaki od ovih ljudi imao je jedinstven odnos s Bogom i igrao je važnu ulogu.

Henok

Henok, Noin pradjed, prvi je čovjek u Bibliji za kojeg se kaže da nikada nije umro. Henok je bio prorok i upozoravao je ljude svog vremena o nadolazećem Božjem sudu.

Prema Bibliji, Henok je živio 365 godina prije nego što ga je Bog uzeo. Postanak 5,24 kaže: “Henok je hodio s Bogom, potom iščeznu; Bog ga uze.” Ovaj stih govori nam da je Henok imao blizak odnos s Bogom i da ga je Bog odlučio uzeti na nebo bez fizičke smrti. Poslanica Hebrejima također spominje Henoka navodeći da je on bio svjedok dolaska Isusa Krista (Hebrejima 11,5).

Ilija

Ilija je bio prorok za vrijeme vladavine kralja Ahaba i kraljice Jezebele u Izraelu. Bio je poznat po svojoj smjelosti u istupanju protiv idola i lažnih bogova koje je izraelski narod počeo obožavati.

VIDI OVO: Kako će izgledati naša uskrsla tijela?

Također je činio mnoga čuda, poput spuštanja ognja s neba kako bi dokazao da je Bog Izraelov pravi Bog (2. Kraljevima 1,10-12). Bog ga je upotrijebio da dovede do pokajanja i reforme u Izraelu. Biblija nam govori da je Ilija bio uzet na nebo u vihoru, a da nije doživio smrt (2. Kraljevima 2,11).

“I dok su tako išli i razgovarali, gle: ognjena kola i ognjeni konji stadoše među njih i Ilija u vihoru uziđe na nebo.”

Melkisedek

Melkisedek se spominje samo u nekoliko odlomaka u Bibliji, ali njegova je uloga značajna. Melkisedek je bio kralj Salema i svećenik Boga Svevišnjega (Postanak 14,18). Susreo je Abrahama i blagoslovio ga nakon što je izbavio svog nećaka Lota iz zarobljeništva.

Poslanica Hebrejima kaže da je Melkisedek bio “Bez oca, bez majke, bez rodoslovlja, nemajući ni početka danima, ni svršetka životu” (Hebrejima 7,3). To se tumači tako da nije imao ljudsko podrijetlo i da nije bio podložan smrti.

NAJNOVIJE!