3 stvari koje Duh Sveti donosi u život

Ovo su stvari koje će Duh Sveti donijeti u vaš život, ako Mu se predate:

Mir

Čak i u oluji progonstva, imat ćeš mir s Bogom. Ljudi mogu napasti tvoj karakter, tvoj ugled, čak i tvoj život, ali nikada neće moći uzdrmati ”mir Božji koji nadilazi svaki razum” (Fil 4,7). Sa savjesti koja je ”čista pred Bogom i pred ljudima” (Dj 24,16), tvoj život jasno govori: ”Po milosti Božjoj ja imam pravu pobjedu.” Gospodin Isus hoda s tobom. Bog te drži na dlanu svoje ruke. Duh Sveti daje ti život i riječi, dobre darove Božje i plodove pravednosti. ”Ako je Bog za nas, tko će biti protiv nas?” (Rim 8,31)

Svrhu

Život više neće biti besmislena potraga. Svijest o Božjoj prisutnosti i Njegovoj svrsi ispunit će svaku prazninu prošlosti. Više ne živiš da bi ugodio ljudima, već svom nebeskom Ocu (Mt 6,18). Za Njega ćeš rado pretrpiti sve dajući Mu svoj život na raspolaganje.

Silu

Iznad svega, postaješ koristan Bogu. Na mjestu praznine sada je blagoslov. Ljubav Kristova isijava iz tvog srca kako bi obasjala lažni sjaj svijeta u pravom svjetlu. Drugi osjete da si svjestan svoje realnosti, bilo da to priznaju ili ne. Gospodin Isus je na prvome mjestu u tvojim razgovorima. On postaje broj jedan u tvom srcu i osjećajima.

Autori: Winkey Pratney i Trevor Yaxley; iz knjige ”Jezgra” (CCE Zagreb)