3 stvari koje sačinjavaju istinsko obraćenje Bogu

Pokajanje je u stvari okretanje od prijašnjeg načina života bez Boga; vjera je naše okretanje Bogu i “ovo rođenje” je Božje djelo promjene duha.

Prvo, obraćenje zahvaća cijelog čovjeka – um, srce, osjećaje i volju. Na tisuće ih je koji sve prihvaćaju, sve izvještaje Svetog Pisma o Isusu, ali se nisu nikada vjerom osobnog pouzdanja obratili Isusu Kristu.

Mnoštvo je i onih koji su preživjeli neko emotivno uzbuđenje i smatraju da je to bilo obraćenje, ali se nisu tada svim srcem obratili Kristu. Isus Krist zahtjeva promjenu u načinu našeg svakodnevnog života. Naš život mora potvrđivati istinu Svetog Pisma. Emocije su dio našeg obraćenja. Ti ćeš učiti da mrziš zlo i da voliš Isusa Krista i njegovu istinu.

Ako ste dobili neke informacije o Kristu i doživjeli neka osjećajna iskustva, to još ne mora značiti da ste doživjeli obraćenje. Treba doći do obraćenja vaše volje. Vaša jedina volja će biti kako ugoditi Bogu. Vaš “ja” mora umrijeti i Bog će vam podariti novu prirodu, novi “ja”.

Kada shvatiš da si grešnik, Sveti Duh će ti dati unutarnje presvedočenje da je vrijeme da otvoriš svoj život Isusu Kristu. On je umro na križu i uskrsnuo iz mrtvih za tebe. U tom trenutku Duh Sveti u tebi ostvaruje čudo nanovorođenja – rođenje od Boga. Ti postaješ novi čovjek, Isus ulazi u tvoj život da bude tvoj Gospod.

Obraćenje je toliko jednostavno da se i najmanje dijete može obratiti, ali je istovremeno tako duboko da su teolozi kroz čitavu povijest čovječanstva nastojali izmjeriti dubinu njegovog značenja. Bog je toliko pojednostavio put spasenja da njime svatko može poći. Nijednom čovjeku neće biti uskraćeno kraljevstvo Božje, makar ne imao sposobnost da ga shvati. Bogataš, siromah, obrazovan i neuk: svi se mogu obratiti Bogu.

Autor: Billy Graham

NAJNOVIJE!