4 prirodna lijeka protiv prehlade

Dolaskom hladnijih dana, naš organizam je skloniji prehladama. Postoje prirodni lijekovi koji vam mogu pomoći u zaštiti od prehlade, a vjerojatno ih imate u svojoj kuhinji.

Češnjak pomaže protiv prehlade

Brojna istraživanja govore u prilog tome da češnjak pojačava imunitet, kao i povećava broj bijelih krvnih stanica koje su i najzaslužnije za borbu našeg tijela protiv virusa. Zato se odvažite i dajte češnjaku šansu kako biste se izborili protiv prehlade.

VIDI OVO: Liječnik dao recept kako se izboriti s prehladom u samo 24 sata

Slana voda

Progrgljajte grlo slanom vodom čime ćete olakšati jednu od najčešćih simptoma gripe i prehlade – grebanje u grlu. Sol ustvari izvuče višak tekućine iz upaljenog tkiva u grlu, što smanjuje iritaciju i ublažava bol.

Med pomaže kod gripe i prehlade

Med je protuupalan, pa je stoga učinkovit kod olakšavanja simptoma upale grla, smirivanju upaljenih žlijezda, pa i trbuha kod gripe i prehlade. Med se protiv bolesti bori još i zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima. Pojedine vrste meda, poput onog od heljde, smiruju kašalj bolje od nekih farmakoloških proizvoda za smirivanje kašlja.

VIDI OVO: Liječnik dao recept kako se izboriti s prehladom u samo 24 sata

Bazga 

Hipokrat, ili kako ga se još naziva otac medicine, smatrao je bazgu najzdravijom biljkom zahvaljujući njezinoj moći izlječenja brojnih tegoba. I danas, stoljećima kasnije, bazgu se smatra jednom od najučinkovitijih antivirusnih biljaka. Obično se bobice crne bazge može konzumirati kao dodatak prehrani u kapsulama ili u obliku sirupa.

Ako su vam simptomi ozbiljni i stanje se ne poboljšava nakon nekog vremena, svakako se konzultirajte s liječnikom o daljnjim metodama liječenja, piše Logično.