43 godine je posjećivala grob svog pokojnog oca
Foto: Unsplash

Obitelj iz Velike Britanije je u šoku nakon što su otkrili da su 43 godine posjećivali pogrešan grob.

Sylvia Ross (67) dolazila je na parcelu za koju je vjerovala da pripada njenom ocu Johnu Thomasu Thompsonu, koji je preminuo 1979. godine, i ostavljala tu cvijeće da obilježi svaki rođendan, Božić i Dan očeva.

Ali se Sylvia, zajedno s kćerkom Lynette, užasnula kada je saznala da je tu zapravo sahranjen još jedan lijes.

Par je shvatio grešku tek nakon što su uočili objavu na Facebooku o pogrešno postavljenoj ploči na groblju Witton Park u Bishop Auckland, u okrugu Durham, koju su pomjerili nadležni. Tada je potvrđeno da su odavali počast na pogrešnom grobu.

Sada je u tijeku istraga kako bi se otkrilo kako je greška napravljena jer je Sylvijin otac, koji je preminuo u 51. godini od srčanog udara, ležao u neobilježeno grobnici samo dvije parcele dalje.

Obitelj je zgrožena otkrićem

Lynette (42) također iz Bishop Auckland, rekla je da su zgroženi i da je njenoj majci slomljeno srce.

– Nikada nisam srela svog djedu, ali moja mama posjećuje njegov grob već 43 godine i potpuno je skrhana. Ona se slomi kad god kaže kako je njen tata ležao misleći da nitko od nas nije mario za njega, bez cvijeća, bez posjeta, ničega – kazala je ona za lokalne medije, prenosi Daily Mail.

Pretpostavlja se da je obitelj posjećivala grob Fredericka Browna koji je preminuo iste godine. Greška je otkrivena tek kada je obitelj Brown htjela postaviti spomenik na svojoj duploj parceli, ali je shvatila da nema dovoljno mjesta pa je kontaktirala lokalnu samoupravu.

Obitelj je od dužnosnika na kraju dobila ispriku, a posmrtni ostaci su prebačeni u pravi grob.