NaslovnicaŽivot5 rezultata koji proizlaze iz aktivnog molitvenog života

5 rezultata koji proizlaze iz aktivnog molitvenog života

Kojih pet rezultata proizilaze iz aktivnog molitvenog života? Možete li se sjetiti još nekih?

Ostati u zajedništvu s Bogom

Jedna stvar vezana za aktivni molitveni život je da ostajete u zajedništvu s Bogom. Za one koji su se pokajali i stavili svoje pouzdanje u Boga, oni tu vezu već imaju kao Njegovo dijete (1. Ivanova 3,10, Galaćanima 3.26). Ali kada prebivamo u svakodnevnoj molitvi s Bogom, povezujemo se s Njim na još intimniji način nego s našim prijateljima. Postoji radost u saznanju da Bog čuje naše molitve i da želi imati blisku vezu s nama.

Očišćeni smo od Boga

U 1. Ivanovoj 1,9 piše: “Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde.” Kada priznajemo naše grijehe Bogu, imamo sigurnost da će nas On očistiti od svih naših grijeha i stajat ćemo ispravni pred Bogom. Priznati znači da se slažemo s Bogom u vezi naših grijeha. S obzirom da Bog već zna sve o našim grijesima, zašto ih ne ispovjediti i imati čistu savjest? Postoji nešto osvježavajuće u saznanju da nam je oprošteno i da smo bjelji od snijega u Božjim očima (Psalam 51,7; 2. Korinćanima 5,21).

Život se mijenja zbog molitve

Jakov kaže “Mnogo može žarka molitva pravednikova” (Jakov 5,16). Vidio sam izravne razultate mojih molitvi i čuo mnoštvo svjedočanstava odgovorenih molitvi i promijenjenih života. Zašto ne ući u samu Božju silu i odlučno moliti ono što vam je na srcu? Možda se molite za izgubljenog prijatelja ili člana obitelji, za novi posao, za svoje ili tuđe ozdravljenje. Život se mijenja kad se molimo Bogu, i nije da mi mijenjamo Božji um, već Božji um mijenja nas.

Još biblijske mudrosti

Još jednom Jakov govori o molitvi, ali nam ovog puta poručuje da bi se trebali moliti za pobožnu mudrost, a to je sve što nam je potrebno. Jakov piše: “Nedostaje li komu od vas mudrosti, neka ište od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se” (Jakov 1,5). Solomon se molio za mudrost, “Zato mu Jahve reče:” Jer si to tražio, a nisi iskao ni duga života, ni bogatstva, ni smrti svojih neprijatelja, nego pronicavost u prosuđivanju pravice, evo ću učiniti po riječima tvojim: dajem ti srce mudro i razumno, kakvo nije imao nitko prije tebe niti će ga imati itko poslije tebe.”(1. Kraljevima 3,11-12).

Više radnika za žetvu

Znam da je ova molitva koju je Isus izrekao djelotvorna, “Tada reče svojim učenicima:” Žetve je mnogo, a radnika malo. Molite dakle gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju” (Matej 9,37-38). Izgleda da je malo ,ako uopće i ima radnika u crkvi; pet godina sam se molio da i drugi radnici uđu u žetvu sa mnom, jer sam obično išao sam. Ali nakon par godina, Bog ne samo da je poslao jednog radnika da ide sa mnom, već je otvorio vrata za službu u zatvorima gdje su muškarci dolazili meni tražeći da idu sa mnom na ulice i od vrata do vrata da uđu u žetvu. Zaista, postoji malo radnika i velika je žetva; zato se molite da Bog pošalje radnike i poslaće.

Zaključak

Bog je spreman čuti i želi odgovoriti na naše molitve, ne samo tako što će mijenjati naše živote već i živote onih oko nas, ako samo zatražimo (Jakov 4,2). Bog želi promijeniti naše živote i pokazati nam rezultate aktivnog molitvenog života. Ovo je na nama ako smo spremni da ga svakodnevno tražimo.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithinthenews.com