NaslovnicaŽivot5 važnih savjeta za zaručene parove

5 važnih savjeta za zaručene parove

Kako da vrijeme zaruka bude blagoslovljeno i lijepo? Donosimo 5 savjeta za sve zaručene parove.

Nakon mjeseci (ili čak godina) veze, zaruke parovima predstavljaju novi izazov. One su ključno razdoblje u pripremi za bračni život.

5 savjeta za zaručene parove

1. Zajedno molite

Zaruke bi trebale biti vrijeme obilježeno bogobojaznošću. Bog je dizajnirao brak da bude savez između muškarca i žene koji rade zajedno kako bi ispunili Božje naume. Zaruke su jedinstvena prilika da par nastavi raditi na približavanju jedno drugoga Bogu. Dakle, odvojite vrijeme za zajedničku molitvu. Molite i za Božju mudrost i vodstvo.

“Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima.” (Matej 18, 20)

Pretpostavljam da se slažete da oboje morate biti na istoj strani kada je u pitanju vjera. To znači da, ako se namjeravate držati zajedno rame uz rame u braku, čemu brak i služi, morate ići u istom smjeru, to jest, vidjeti Boga na isti način i vidjeti Krista i vidjeti Duha Svetoga i vidjeti vjeru i vidjeti ljubav i spasenje i raj i pakao i Sotonu i grijeh i svetost i poslušnost – vidjeti sve te stvari na isti način.

2. Čistoća

Nemoguće je precijeniti važnost čistoće tijekom zaruka. Mnogi kršćanski parovi postaju žrtve raznih zabluda. Možda najčešća glasi otprilike ovako: “Pa, ionako ćemo se vjenčati za nekoliko mjeseci, pa kakve veze ima ako sada krenemo sa seksom?”

PROČITAJTE: Gdje u Bibliji piše da je seks prije braka grijeh?

Jednostavno rečeno, seksualna čistoća je znak duhovne zrelosti i poštovanja prema Bogu. Kršćanski parovi koji su zaručeni trebaju se obvezati da će svojim životom slaviti Boga, a to uključuje i njihovu seksualnost.

3. Razgovori

Ljude možemo upoznati samo kroz otvorenu komunikaciju i kritična pitanja za naš život, kao što su ciljevi, mišljenje o vjeri, financijama, djeci, što im se ne sviđa kod partnera i što bi moglo dovesti do problema u budućnost. To je jedini način da izbjegnete neugodna iznenađenja.

Odgovorite na ova pitanja: uživate li provoditi vrijeme s ovom osobom? Povezujete li se kada razgovarate i družite s prijateljima? Velika većina vašeg braka bit će izgrađena na vašem prijateljstvu, a ne na vašoj strasti ili romantici.

4. Održavajte kontakte s drugima

Zaruke nisu samo predviđene za provođenje vremena jedno s drugim. Naprotiv, vaš bi vam odnos trebao pomoći da rastete kao ljudi i proširite svoje horizonte, čak i uz pomoć prijatelja.

Potražite ljude koji su iskreno sretni što vas vide zajedno, a izbjegavajte one koji loše govore o vašem partneru ili nagovještavaju situacije koje bi mogle ugroziti vaš odnos i zajedništvo s Bogom.

5. Uvažite savjete i mišljenja svojih bližnjih

Ne uspijevaju nakane kad nema vijećanja, a ostvaruju se gdje je mnogo savjetnika. (Mudre izreke 15, 22)

Iako nisu sva mišljenja jednaka i nisu svi savjeti nužno dobri, mudra osoba uzima u obzir mudre savjete. I vjeruj mi – tvoji roditelji žele ono što je najbolje za tebe. Oni također imaju perspektivu i mudrost koju smo skloni podcjenjivati.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare