Budućnost je nešto od čega svi strahujemo bar nekad u životu.

Hoću li ikada imati djecu? Hoće li se djed oporaviti poslije operacije srca? Hoću li se ikad oženiti? Sličnih pitanja ima na stotine. Sotona voli ta pitanja, jer će vam pokušati staviti teret brige u doba neizvjesnosti. Bez obzira na to kroz kakvu kušnju prolazite, niste sami. Bog je s vama! Evo 5 misli na kojima možete meditirati i o njima razmišljati kada vas u budućnosti uhvate osjećaji straha.

 Vašu budućnost je odredio Bog

Svaka okolnost s kojom se suočite i svaki izbor koji načinite je Bog odredio. Sotona sam po sebi nas ne može ni kušati oaim ako Bog to ne dopusti. Kad Bog i Sotona u knjizi Jobu razgovaraju, Sotona kaže: “Ali pruži jednom ruku i dirni mu u dobra: u lice će te prokleti!” (Job 1,11) Što je Božji odgovor? “Neka ti bude! – reče Jahve Satanu. – Sa svime što ima radi što ti drago; samo ruku svoju na nj ne diži.” Bog doslovno drži pod kontrolom sve oko vas, i on omogućuje da se sve to dogodi s razlogom, bilo to dobro ili loše. Dakle, budite utješeni znajući da Bog sve drži!

Buduća slava!

“Smatram, uistinu: sve patnje sadašnjega vremena nisu ništa prema budućoj slavi koja se ima očitovati u nama. Doista, stvorenje sa svom žudnjom iščekuje ovo objavljenje sinova Božjih: stvorenje je uistinu podvrgnuto ispraznosti – ne po svojoj volji, nego zbog onoga koji ga podvrgnu – ali u nadi. Jer i stvorenje će se osloboditi robovanja pokvarljivosti da sudjeluje u slobodi i slavi djece Božje.” – Rimljanima 8,18-21

Pavao je rekao da se sva patnja ovdje na zemlji ne može ni po čemu mjeriti s našom budućom slavom u nebu, kada konačno budemo oslobođeni jednom za svagda od korupcije i grijeha. To nam zaista pomaže kroz mračna vremena, jer znamo da postoji vrlo svijetla budućnost na kraju tunela. Dakle, uzmite malo vremena za razmišljanje o tome kako će nevjerojatno Nebo biti. Vi ćete imati svoju vlastitu sobu koju je Isus pripremio za vas. Nije li to nevjerojatno! Ne samo to, nego ćete vidjeti Isusa licem u lice. Ne mogu dočekati da zapravo imam fizički razgovor s Kristom!

U mraku On je Svjetlost

Isus kraljuje, pa čak i u našim najmračnijim vremenima On je tu. Ivan 1,5 kaže: “…i svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze.” Ovaj stih me uvijek tješi da znam kako ništa ne može umanjiti svjetlo Kristovo. On je pobijedio Sotonu i možemo vjerovati u to da nas je Njegova krv očistila od grijeha. Ako se bojite svoje vječne budućnosti, molimo vas da razmislite o ovom stihu. Stavite svoje grijehe na križ. Obratite se Bogu i znajte da ste spašeni. Njegova krv pokriva vaš grijeh i sve vam biva oprošteno.

On je siguran u trenutku vaše neizvjesnosti

“Je li to ikada palo na pamet da Bogu ništa ne pada na pamet?” – Adrian Rogers

Kad sam prvi put čuo ovaj citat bio sam zapanjen! Nikada prije nisam razmišljao o tome. Ali, to je istina. Bogu nikad ništa ne pada na pamet, jer On zna sve. On je sveznajući. I on zna tvoju nesigurnost i sumnje. Voli te podjednako i u tvojim sumnjama. To je vrlo utješno znati da je njegova ljubav bezuvjetna i bez obzira na okolnosti možete imati vjeru da vas Bog nikada neće ostaviti i napustiti. Koračajte korak po korak, oslanjajući se na njegov plan za vašu budućnost. Vi ne znate svoju budućnost. No, on je već ima. Vjerujte u njegovo vodstvo.

Slušajte utješnu glazbu

To možda zvuči glupo, ali glazba govori duši. Ona utječe na ljudske emocije. Ako ste u vrlo zastrašujućim i tamim vremenim, neka vas glazba umiri. Neka vas potakne slaviti Boga i osloniti se na njega.

“Ja ću te hvaliti u ovoj oluji i podići ću svoje ruke. Jer ti si onaj koji jesi, bez obzira gdje sam ja. I svaku suzu koju sam isplakao, ti držiš u ruci. Nikada me ne napuštaš. Iako je moje srce rastrgano, slavit ću te u ovoj oluji. “- Praise You In This Storm, Casting Crowns

“Jednom će doći dan bez suza, bez boli, i bez straha. Jednom će doći dan kada tereta ovog svijeta više neće biti. Vidjet ćemo Isusa licem u lice. No, do tog dana, mi ćemo se uvijek držati tebe.”- There Will Be a Day, Jeremy Camp

Zaključak

Budućnost može biti zastrašujuća, ali budite utješeni znajući da to nije kraj. I ovaj put na zemlji, je trenutak u rasponu vječnosti. Želim vam da pronađete mir koji je iznad svakog razuma, dok se oslanjate na Boga da vas uzme za ruku i vodi vas kroz sve ono što vas plaši u vezi budućnosti. Bog vas blagoslovio sve dok nastavljate da živite život dostojan poziva!

Autor: Derek Hill; Prijevod: Aleksandar J.

IZVORWhatchristianswanttoknow.com