Ovo su najužasniji događaji o kojima Biblija piše.

Pasija

Ono što je u početku bilo užasavajuće je proslavilo Boga kroz Isusa Krista na Golgoti (Izaija 53). Nijedan događaj u povijesti nije proglašen nepravednijim i okrutnijim od Isusove mučeničke smrti na križu, jer je bio u potpunosti nevin i nije zaslužio tako strašnu, bolnu smrt. Sram, poruga, ismijavanje i odbacivanje Isusa koji je za nas patio jedan od najužasnijih biblijskih događaja, ali je i onaj koji nam je omogućio spasenje (Ivan 3,16), jer Bog koristi zlo da bi sve izveo na dobro (Postanak 50, 20).

Pokolj dječaka

Kralj Herod je u povijesti zabilježen kao jedan od najgorih kraljeva ikada, iako je bio samo kralj marioneta za Rimljane. Kada je otkrio da je Krist rođen u Betlehemu, “Herod se silno rasrdi i posla poubijati sve dječake u Betlehemu i po svoj okolici, od dvije godine naniže – prema vremenu što ga razazna od mudraca.” (Matej 2,16). Ovaj užasni događaj je ispunio riječi proroka Jeremije: “U Rami se glas čuje, kuknjava i plač gorak: Rahela oplakuje sinove svoje i neće da se utješi jer više ih nema.” (Matej 2,18). Ovo je citat iz Jeremije 31,15.

Nađen prelagan

U Danielovu petom poglavlju, kralj Baltazar je imao veliku proslavu za svoje kraljevske goste. Tijekom njihovih pijanstva, kralj je naredio da mu se donesu posvećeni sudovi koje je njegov otac kralj Nabukodonozor donio iz hrama. Kkralj Baltazar je želio iskoristiti ove zlatne i srebrne pehare kako bi svojim ženama i konkubinama dao piti iz njih. Onda je Baltazar vidio nešto užasno. Bio je to prst koji je pisao po zidu. Odjednom je prestala sva zabava i igre. Prorok Daniel je ovako tumačio: “A evo što je napisano: Mene, Mene, Tekel, Parsin. A te riječi znače: Mene: izmjerio je Bog tvoje kraljevstvo i učinio mu kraj; Tekel: bio si vagnut na tezulji i nađen si prelagan; Parsin: razdijeljeno je tvoje kraljevstvo i predano Medijcima i Perzijancima.” (Daniel 5,25-28). Drugim riječima, bio je to kraj Baltazara i njegovog kraljevstva.

Sumpurni oganj

Jedan od najužasnijih događaja koji su se desili u Bibliji je bilo uništenje Sodome i Gomore. Na sreću, Bog je poslao svoja dva anđela spasiti Lota i njegovu obitelj, ali Lot je odugovlačio, “zato ga oni uzeše za ruku, a tako i njegovu ženu i njegove dvije kćeri i – po smilovanju Jahvinu nad njim – odvedoše ih i ostaviše izvan grada.” (Postanak 19,16). “Jahve zapljušti s neba na Sodomu i Gomoru sumpornim ognjem i uništi one gradove i svu onu ravnicu, sve žitelje gradske i sve raslinstvo na zemlji.” (Postanak 19,24-25). Danas znamo da postoji dovoljno arheoloških dokaza da se taj događaj desio.

Poplava

Nisam siguran što je gore – velika poplava koja je sve uništila osim Noe i njegove obitelji ili opaka nemoralnost koja je postala dominantna nad čovječanstvom. To je zato što “vidje Jahve kako je čovjekova pokvarenost na zemlji velika i kako je svaka pomisao u njegovoj pameti uvijek samo zloća.” (Postanak 6,5). Ovo je značilo da je zlo bilo samo o čemu su mislili. Vjerojatno su se natjecali tko će izmisliti neko novo zlo i zato “kad je Bog vidio kako se zemlja iskvarila – ta svako se biće na zemlji izopačilo – reče Bog Noi: Odlučio sam da bude kraj svim bićima jer se zemlja napunila opačinom; i, evo, uništit ću ih zajedno sa zemljom.” (Postanak 6,12-13).

Zaključak

Najgore što jedna osoba može učiniti je da odbaci Isusa Krista i vjeru u Njega a zatim umre u takvom stanju. Ako se ovo dogodi, sudbina te osobe je zauvijek zapečaćena (Otkrivenje 21,8). Ne postoji pokajanje u paklu … samo vječna žalost. Molim vas, recite svim članovima obitelji, prijateljima, kolegama ili susjedima da ako se ne pokaju i ne vjeruju, ne mogu spašeni (Marko 1,15; Ivan 3,36; Djela 4,12). Oni koji vjeruju u Krista su izbavljeni od Božjeg gnjeva i vječne osude te će biti u Gospodinovoj nazočnosti u vječnosti.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Faithinthenews.com