6 molitvi koje će vas ohrabriti tijekom kronične bolesti

Ovih 6 molitvi će ohrabriti sve vas koji osjećate bol zbog neke kronične bolesti. Bog je uvijek s vama!

Često je naša prva želja moliti se za potpuno ozdravljenje od bolesti. Bog je moćan iscjelitelj i takvu molitvu je dobro moliti. Ali, za mnoge koji su kronično bolesni, njihova najveća nada možda nije izlječenje s ove strane neba. Ponekad je važnije moliti za ono što trenutno osjećaju.

6 molitvi koje će vas ohrabriti tijekom kronične bolesti

Biblija nam otkriva Boga. Kada čitamo Božju Riječ pod vodstvom Duha Svetoga, On otvara oči našeg srca da Ga vidimo i iskusimo. Kada se molimo Bogu koristeći riječi iz Biblije, znamo da Ga molimo da održi svoja obećanja koja nam je dao.

1. Molitva za bol

Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, Otac milosrđa i Bog svake utjehe! On nas tješi u svakoj našoj nevolji da bismo i mi sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog. (2. Korinćanima 1, 3-4)

Nebeski Oče, Tvoj sam po mome Gospodinu, Isusu Kristu. Moj Spasitelj je pretrpio bol i poniženje u moje ime, te suosjeća sa mnom u mojoj boli. Kada se pitam mogu li to podnijeti, molim Te, okruži me svojim milosrđem i utjehom. Molim Te, pomozi mi da budem svjestan Tvoje prisutnosti i brige. Pokaži mi kako mogu prenijeti Tvoju ljubav i utjehu drugima. U Isusovo ime, amen.

2. Molitva za usamljenost

“Kad preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće.” (Izaija 43, 2)

Dragi Bože, moja me bolest izolira i pitam se može li me tko razumjeti ili mu je stalo. Ali Tvoja Riječ kaže da si Ti uvijek sa mnom kroz duboke vode i užarene vatre života. Ti me držiš iznad bujica. Ti me štitiš od plamena. Ti si moj stalni pratilac i štit. Vjerovat ću Ti danas. Amen.

3. Molitva za umor

“Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.” (Matej 11, 28)

Svemogući Bože, dolazim Ti zbog fizičke i psihičke iscrpljenosti. Moje tijelo, um i duh su teški. Mislim da je taj teret pretežak da bih ga mogao podnijeti. Molim Te da ga olakšaš i daruješ mi predah koji mi je prijeko potreban. Amen!

4. Molitva za nadu

Ti rasvjetljuješ svjetionik moj, Gospode; Bože moj, prosvijetli tamu moju! (Psalam 18, 28)

Dragi Oče, bol, tjeskoba, bolest i iscrpljenost prijete ugasiti svjetiljku nade u mom srcu. Ali, Ti si izvor moje snage i nade. Molim Te da svaki mračni kutak u meni vječnom nadom. Molim Te Isusovo ime, amen.

PROČITAJTE: 4 biblijska stiha za nadu u beznadnim vremenima

5. Molitva za snagu

Al` onima što se u Jahvu uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se. (Izaija 40, 31)

Bože, moja ljudska snaga nestaje iz dana u dan. Ali Tvoja snaga nikada ne jenjava. Budući da me voliš, daješ mi snagu da izdržim i svijetlim za Tebe usred svake borbe. Molim te, pomozi mi da trčim k Tebi, jer si moje utočište. Vjerujem da ću s Tvojom pomoći sve podnijeti. Amen!

6. Molitva za zahvalnost

I mir Kristov neka upravlja srcima vašim – mir na koji ste pozvani u jednom tijelu! I zahvalni budite! (Kološanima 3, 15)

Nebeski Oče, priznajem da se borim zahvaliti za kroničnu bolest i bol. Ali Ti si uvijek dostojan svake hvale. Molim te, pomozi mi da iza svojih svakodnevnih okolnosti vidim Tvoju ljubav i dobrotu. Zahvaljujem Ti za Krista koji po Duhu Svetom prebiva u meni. Zahvaljujem Ti na svakoj “sitnici” koju danas primam iz Tvojih očinskih ruku. Amen.

NAJNOVIJE!