Foto: Pixabay

U prilici suočavanja s poteškoćom obično se pitamo: Je li to zbog nečega što sam učinio? Je li ovo od Sotone? Ili od tebe, Bože?

Bez obzira na izvor, sve poteškoće koje mogu dotaknuti život vjernika prvenstveno moraju biti prosijane kroz dopustivu Božju volju.

Bog dopušta različite stvari jer vidi da će se i poteškoća uklopiti u Njegov prekrasan plan za naš život. Koji su razlozi poteškoća?

Kako bi Bog zadobio našu pozornost – sjetimo se Savla kako je oslijepio da bi Bog svratio pozornost na sebe.

Kako bi nas podsjetio na veliku ljubav prema nama – ako izađete iz Božje volje u grijeh te nam On dopusti da nam bude po našem, bi li to bilo izraz ljubavi? Previše nas voli da bi nam dopustio da se zadržimo u stanju neposlušnosti.

Kako bi nas doveo samoispitivanju – Bog ne samo da djeluje na neki naš problem neposlušnosti, već i na mijenjanju stava, čupanju iz korijena onoga što ne valja.

Kako bi nas naučio da mrzimo zlo kao što On mrzi – bivši narkomani, alkoholičari oslobođeni od Boga, sasvim sigurno će govoriti o svojoj mržnji prema grijehu zbog patnji, beznađa i svega što su proživjeli tada.

Kako bi preispitali svoje prioritete – Bog ne želi da se fokusiramo na pogrešna mjesta ili da budemo previše okupirani nečim zaboravljajući Njega.

Kako bi ispitao naša djela – primjer Abrahama i Izaka.