NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne priče7-godišnjak zaronio na dno bazena kako bi spasio dijete koje je prestalo...

7-godišnjak zaronio na dno bazena kako bi spasio dijete koje je prestalo disati

Bio je to prekrasan ljetni dan na bazenu, ali zamalo je završio tragedijom. 7-godišnjak je zaronio duboko u bazen kako bi spasio dijete koje je prestalo disati.

Sedmogodišnji Massiah Browne plivao je u bazenu svog stambenog kompleksa u Sacramentu u Kaliforniji s 9-godišnjom djevojčicom Savannah, kada je primijetio nešto čudno na dnu bazena.

Tamo, gotovo dva metra ispod površine vode, nalazilo se malo dijete sa širom otvorenim ustima i očima.

Učenik drugog razreda rekao je Savannah koja ga je nagovarala da skoči po dječaka. Massiah pliva od svoje treće godine. Tata Marcus Browne, boksač koji se natjecao na Olimpijskim igrama 2012., kaže da njegov sin pliva kao “riba”.

Dječak je zaronio duboko kako bi uhvatio ruku dječaka

U tren oka, Massiah je bio u bazenu, zaranjajući duboko do dna kako bi uhvatio ruku trogodišnjeg dječaka. Kada se vratio na površinu, Savannah mu je pomogla da izvuče dijete do bazena gdje su čekali pomoć.

Savannah i Massiah
Snimka zaslona: YouTube

“Ne znam kako je to uspio. Ima samo 7 godina, male građe i nije puno viši od djeteta koje je pokušao spasiti.” napisao je na Facebooku susjed Djuan Perry, koji je svjedočio mukama.

Dvije susjede su započele oživljavanje beživotnog djeteta. Kako se napeti trenutak odvijao, vatrogasna služba Sacramenta stigla je na mjesto događaja kako bi pružila dodatne napore za održavanje života. Dječak je ponovno počeo samostalno disati čim je pomoć stigla te je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu.

Sada svi Massiaha nazivaju herojem. Ali poput mnogih heroja, on ne misli da je to zapravo.

Da nije bilo Massiaha, ova bi priča mogla imati tragičan kraj. Umjesto toga, Massiah i njegova obitelj nadaju se da to podsjeća druge da cijelo vrijeme paze na svako dijete u bazenu i da nauče taktike spašavanja života poput CPR-a.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare